Derfor bør kontorindretning være en prioritet

Derfor bør kontorindretning være en prioritet

26. september 2020 Slået fra Af Redaktionen

Kontorindretningen har stor betydning for bl.a. medarbejdernes koncentration og effektivitet – og så har det også stor indflydelse på medarbejdernes arbejdsmiljø og arbejdsglæde. Det er derfor vigtigt at gøre kontorindretning til en prioritet.

Den rette kontorindretning danner rammen for koncentration og effektivitet

I langt de fleste virksomheder rundt omkring i Danmark findes de såkaldte storrumskontor – ét stort kontor med mange arbejdsstationer og mange mennesker. Det er på den ene side smart, fordi man på den måde er tæt på de mennesker, man arbejder sammen med, men der er også en masse irritationsmomenter forbundet med det. En af dem er støjniveauet. Det er nemlig meget svært og i mange tilfælde decideret umuligt at koncentrere sig i et miljø, hvor der konstant er larm. Med den rigtige kontorindretning behøver larm på arbejdspladsen dog ikke længere være et problem. Hvis der blot indrettes med lydabsorberende elementer som f.eks. skærmvægge, og medarbejderne placeres på den mest hensigtsmæssige måde, kan støjen på kontoret minimeres markant. Det giver de bedste rammer for at arbejde koncentreret og effektivt iblandt alle medarbejdere.

Den rette kontorindretning skaber et godt arbejdsmiljø og arbejdsglæde

Kontorindretning handler dog ikke kun om støjniveau og placere de rigtige medarbejder tæt på hinanden. Det handler i høj grad også om de tilgængelige kontormøbler. Det er jo disse møbler, som medarbejderne skal bruge dag efter dag og uge efter uge. Det er derfor vigtigt at investere i nogle kvalitetsmøbler, så medarbejderne har den bedst mulige komfort på arbejdspladsen. Kontorstolen er én af de vigtigste møbler. Den forkerte stol kan nemlig give alvorlige og vedvarende rygproblemer. Derudover er det også en fordel at investere i hæve-sænkeborde, så medarbejderne kan bestemme deres egen arbejdsstilling.

Har du brug for hjælp til hensigtsmæssig erhvervsindretning, så kan du få hjælp af Haubjerg Indretning i Kolding. De er specialister i at få mest muligt ud af storrumskontorerne og give medarbejderne de mest mulige arbejdsforhold.