Alt du skal vide om lastbiler

Alt du skal vide om lastbiler

4. maj 2021 Slået fra Af Redaktionen

Er man ikke vant til at køre lastbiler, eller har man ikke meget viden om lastbiler, kan lastbiler være enormt svære at forstå og navigere. Lastbilen er en relativt kompliceret maskine, som tager meget øvelse og læring at lære at køre – derfor tager man også et specifikt kørekort til lige netop dette. Vil du lære mere om hvordan lastbiler fungerer? Så læs med her og få alt den viden du skal bruge om lastbiler.

Størrelsesforskellen er helt enorm

En af grundende til, at en lastbil er så meget svære at styre og køre end en almindelig bil er, at den er meget større end en almindelig bil – faktisk kan nogle lastbiler være mere end fem gange så store som en almindelig familiebil, der ofte ses i trafikken. Bare lastbilens bildæk i sig selv kan være på størrelse med en bil, så det er virkelig med at holde tungen lige i munden og holde skarpt øje med vejen og andet trafik, når man skal lære at køre i lastbil. Læs meget mere om lastbildæk.

Størrelsen på lastbilen gør også, at du får sværere ved at placere andre biler, cyklister og fodgængere på vejen. Her er det især højresving, der er besværlige.

Lastbilen kræver meget vedligeholdelse

Du tror det måske ikke, men en lastbil kræver enormt meget vedligeholdelse – faktisk kræver nogle lastbiler meget mere vedligeholdelse end almindelige biler. Ligesom der er et krav til, at almindelige biler skal til syn, er det præcis det samme tilfælde med en lastbil. En lastbil skal til syn en gang årligt, men eftersom at lastbilen skal er et enormt køretøj og skal fungere 100% optimalt, vælger mange at få den synet oftere af sikkerhedsgrunde. Ved et lastbilstjek vil der typisk blive tjekket dæk, bremser, olie, lygter og meget andet.

Udover at selve lastbilen skal vedligeholdelse, skal traileren på lastbilen det også. Traileren er den vogn, der sidder bagpå lastbilen. Trailerens størrelse varierer, og kan indeholde en masse forskellige ting – nogle bruger eksempelvis lastbilens trailer som flyttevogn. Trailersynet er enormt omfattende, og der bliver tjekket en masse forskellige ting. Der bliver blandt andet tjekket bremser, akser og karosseriarbejde generelt. Udover et almindeligt eftersyn af traileren, er der selvfølgelig også andre former for vedligeholdelse – den skal sidde ordentligt fast, ikke være rusten og ikke være til nogen form for skade for andre i trafikken.

Der er altså en masse brugbar viden og lastbiler!