Bliv en god leder

Bliv en god leder

16. september 2018 0 Af Redaktionen

Det er vigtigt for din arbejdsplads og medarbejdere at du har værktøjerne i orden som leder eller uformel leder. Der findes nogen som er nye i deres lederstilling og andre der har haft flere lederstillinger, men det er er vigtigt at indse at du altid kan tilegne dig flere værktøjer som leder. Der findes et utal af måder du kan opnå titlen som en god leder og der vil altid komme flere.

Afstem forventningerne

Det er vigtigt at du starter med at forventningsafstemme med både din leder og din egne medarbejdere, så du kan få fastslået hvor dit råderum er og hvor dine medarbejders råderum er. Når der er forventningsafstemt, er det også langt nemmere at finde din plads som leder i afdelingen. Du kan for det meste inddele opgaver i driftsopgaver, specialist faglige opgaver og ledelsesopgaver og navnlig kan det være svært for både ledere og medarbejdere at skelne mellem de sidste to.

Hav selvindsigt

Når det gælder teamledelse, er det vigtigt at have fokus på at have selvindsigt. Det kan gøre det helt store indvirkning at du kigger på dig selv og vurderer hvordan du håndterer stressede situationer som leder, så du kan kontrollere hvilke signaler du sender ud til dine medarbejdere når du oplever stressede situationer. Lær at arbejde med at arbejde med dig selv og hvordan du virker på andre, så du har mulighed for at fremstå med en højere grad af integritet.

Udvis tillid

Det er vigtigt for dine medarbejdere at du viser at du har tillid til dem og at de kan klare de opgaver der ligge foran dem. Hvis du er overbelastet, kan du sagtens uddelegerer mindre opgaver til dine medarbejdere, så du får mulighed for at fokuserer på store opgaver der definitivt kræver en leders opmærksomhed. Det vil både vise at du har tillid til dine medarbejdere og du vil erfare at medarbejderne vokser med opgaverne.

Lær noget nyt

Når det gælder ledelse, kan du aldrig suge nok viden til dig. Benyt din kollegaer i samme stilling til at spare med hvis du støder på problematiske situationer. Så vil du opdage at der er et væld af viden i kollegaer, det kan være de har oplevet noget lignende og derfor har solid viden om hvordan du bør takle situationen. Derudover bør du tilegne dig viden gennem kurser, der vil altid være værktøjer du ikke kan tilegne dig selv. Læs mere om kurser inden for teamledelse lige her.

Derudover er det vigtigt at være opmærksom på hvilke trends der er aktuelle inden for forretningsverden så du er up-to-date på hvad der rør sig inden for faget. Det har f.eks. været vigtigt at være opmærksom på Facebook hvis du arbejdede i reklamebranchen. Det kan gøres ved at læse diverse erhvervssider.