Det bruger vi klistermærker til i vores samfund

Det bruger vi klistermærker til i vores samfund

22. marts 2021 Slået fra Af Redaktionen

Klistermærker er altså ikke kun noget, børn samler på. Det er faktisk meget mere end bare glitrende og farverige billeder af tegneseriefigurer og andre farverige elementer. Klistermærker har faktisk mange forskellige reelle funktioner i vores samfund i dag – nogle er endda nødvendige på grund af den meget vigtige information, som de fortæller os. Vi har her lavet en lille oversigt over de klistermærker, som vi ser overalt i vores samfund i dag. Du har helt sikkert stiftet bekendtskab med flere af dem.

Testermærker

Når du går ind i din lokale Matas eller måske i Normal, vil du i afdelingen med makeup og cremer uden tvivl være stødt på de små testermærker – de mærker, der sidder på et testprodukt, som du frit kan benytte dig af uden at købe det. Det er et mærke, som for det første fortæller dig at du kan testet produktet, inden du køber det og fortæller dig også, at dette specifikke produkt ikke er til salg.

Plomberingsmærker

Plomberingsmærker finder du også i bl.a. Matas, når du f.eks. køber en parfume eller en creme. Plomberingsmærker klistres på f.eks. cremer lige ved dennes åbning, så man kan se, at denne creme ikke har været brugt – en creme kan nemlig ikke byttes eller returneres, hvis den har været i brug og dette plomberingsmærke har været brudt. Plomberingsmærker bruges også på kasser af f.eks. mobiltelefoner eller tablets, da disse ofte ikke kan byttes, hvis de har været i brug.

Logomærker

Logomærker er mærker med en virksomheds logo, navn og ofte også kontaktoplysninger på. De bruges ofte til generel branding af en virksomhed ved at sætte dem direkte på produkter eller på indpakningen af produkter, når de f.eks. skal sendes med posten eller er pakket ind på en anden måde.

Andre udbredte klistermærker

Der findes mange flere klistermærker, som er meget brugt rundt omkring i vores samfund. Det kan f.eks. være alarmmærker, som gør opmærksom på at et område, en bygning eller en bil er sikret med en alarm. Det kan også være videomærker, som gør opmærksom på, at et bestemt område er videoovervåget eller vagtmærker, der gør opmærksom på, at et bestemt område er overvåget af vagter. Det kan også være advarselsmærker, som gør dig opmærksom på noget, som f.eks. hvis ud skal passe godt på en pakke, der indeholder f.eks. porcelæn. Du kan finde disse og mange flere klistermærker hos Billesbølle, som producerer klistermærker og stickers i høj kvalitet præcis efter kundens behov.