Det rette udstyr til jægeren

Det rette udstyr til jægeren

13. januar 2021 Slået fra Af Redaktionen

At gå på jagt bliver ofte nævnt som værende en dyr hobby. I mange tilfælde koster det selvfølgelig også en sum penge at komme i gang, men det handler helt og holdent om hvilken type jagt du går på, samt hvor meget du går op i udstyret. I denne artikel tager vi et kig på nogle af de essentielle ting, som du som jæger skal eje.

Udstyr efter behov og jagttype

Som tidligere nævnt handler det ofte om hvilken type af jagt du udøver. Hvis du blot er på lidt fællesjagt med haglbøssen, så vil du i mange tilfælde kunne komme i gang rigtig billigt. En haglbøsse kan sagtens være god, selvom at den blot koster 1.500 kroner. Så det er ikke nødvendigvis fordi at det er dyrt at komme i gang, men hvis du gerne vil have udstyr af lidt højere kvalitet, så koster det også lidt mere. Dette er dog ikke anderledes fra mange andre brancher og hobbies. Sammenligner vi med golf, som også er en meget udbredt hobby I Danmark, så kan du også her komme i gang for få penge, men du kan ligeledes her finde dyre produkter.

Så med andre ord, så handler det i bund og grund om at vælge jagtudstyr efter dit behov. Er du rigtig meget afsted, så er det også essentielt at have noget varmt tøj, men er du blot afsted en enkelt gang på bukkejagt i et par varme sommeraftenener, så vil du formegentlig kunne klare dig med mindre.

Netop bukkejagten er dog en type, som godt kan koste lidt mere, da du her er nødt til at anskaffe dig en riffel med en tilhørende riffelkikkert. Denne kombination er ofte lidt dyrere som haglbøssen, men det betyder dog ikke, at du ikke kan komme i gang for et rimeligt beløb.

Hvis du blot skal gå på bukkejagt i Danmark, hvor afstanden måske heller ej er så stor, så er behovet for riffelkikkert heller ikke så højt. Det er nemlig ofte en kombination af størrelse og mærke, som har betydning for prisen på selvsamme produkt.

Du behøver ikke det bedste fra start

En klassisk begynderfejl er at man investere alt for mange penge i at få det rette udstyr fra start. Dette er dog langt fra nødvendigt, da du blot løbende kan tilkøbe mere i takt med at dit behov ligeledes ændres. Så tag det stille og roligt og køb kun det nødvendige til en start, ellers kan jagt nemlig hurtigt blive til den dyre hobby.