Det skal du vide om bestyrelsesuddannelsen

Det skal du vide om bestyrelsesuddannelsen

27. marts 2019 Slået fra Af Redaktionen

Har du lyst til at være en del af den øverste ledelse i en virksomhed? Tage de store beslutninger for virksomheden og dens ansatte? Som bestyrelsesmedlem i en virksomhed får du et stort ansvar overfor virksomheden og dens ansatte. Du bliver en del af de helt store beslutningsprocesser blandt andet økonomien, opkøb af virksomheder og lignende. Derfor er det vigtigt, at være godt fagligt rustet når du indtræder i en bestyrelse. Bestyrelsesuddannelsen er den helt rette uddannelse til dig, hvor du i løbet af uddannelsens tre dage får gode værktøjer og kompetencer indenfor bestyrelsesarbejde. Herunder kan du læse fire gode ting, du skal vide om bestyrelsesuddannelsen.

 

1.      Erfarne undervisere på uddannelsen

På bestyrelsesuddannelsen undervises du af kompetente og erfarne bestyrelsesmedlemmer fra store danske virksomheder. De har selv prøvet at være i dit sted, og ved hvilke redskaber du som bestyrelsesmedlem skal besidde, for at blive et dygtigt bestyrelsesmedlem. Du vil blive undervist i cases og situationer fra det virkelig liv, hvilket giver en god mulighed for at relatere det faglige stof på uddannelsen til hverdagen som bestyrelsesmedlem.

 

2.      Et godt netværk

På uddannelsen møder du andre nuværende og kommende bestyrelsesmedlemmer. Du har derfor stor mulighed for at skabe dig et godt netværk blandt de andre deltagere. I løbet af uddannelsens tre dage får I rig mulighed for at udveksle erfaringer og ideer, som du kan bruge i dit bestyrelsesarbejde.
Du vil også have mulighed for at blive medlem af et alumninetværk, som er et netværk for personer som har taget den samme bestyrelsesuddannelse som dig. Det giver en fantastisk mulighed for efter endt uddannelse at holde kontakten med deltagerne på dit hold, men giver også en unik mulighed for at lære andre bestyrelsesmedlemmer at kende. Bestyrelsesuddannelsen er derfor også en unik mulighed for at udvide dit netværk og få mange gode sparringspartnere, som du både under og efter uddannelsen kan sparre med.

 

3.      Jura, regler, pligter

En bestyrelse har naturligvis mange pligter og et stort ansvar. Både overfor virksomhedens ansatte, kunder, samarbejdspartnere og samfundet. Derfor har du som bestyrelsesmedlem brug for at vide en masse om den lovgivning og de regler, som jeres virksomhed er underlagt. På bestyrelsesuddannelsen vil du blive sat grundigt ind i dette, så du er klar til at håndtere de udfordringer, du vil møde i dit bestyrelsesarbejde.

 

4.      Praktisk erfaring

I undervisningen anvendes teorien på cases fra det virkelige liv. Det giver dig praktisk erfaring, som du kan bruge, når du sidder i bestyrelsen.

På uddannelsens tredje dag testes deltagernes nye tilegnede viden i et interaktivt simultanspil, hvor du som deltager bliver stillet overfor forskellige udfordringer, som du skal løse med dine nye værktøjer. Her får du rig mulighed for at afprøve, det du har lært på uddannelsen. Du vil derfor i løbet af uddannelsen få mulighed for at prøve din nye viden af på forskellige cases. Den praktiske erfaring du får på uddannelsen, kan du derfor i høj grad benytte dig af i bestyrelsesarbejdet i din virksomhed.