Disse ting skal du være opmærksom på ved camping

Disse ting skal du være opmærksom på ved camping

12. august 2019 Slået fra Af Redaktionen

At campere er en skøn måde at holde fri og stresse af fra hverdagen. Vi har i Danmark mange campingpladser, som man som campist kan benytte efter først til mølle-princippet, hvilket gør det dejligt nemt at komme lidt væk hjemmefra og nyde de skønne rammer omkring camping.

Hvis camping er noget for dig og du er på tæt på at købe dig din første campingvogn, så er der dog nogle regler du bør have styr på først. Disse camping-regler forsøger vi i denne artikel at afdække, sådan at du nemmere kan komme i gang med din campingferie uden at have bekymringer med i bagagen.

Campingreglementet – det skal du vide

Der findes på alle campingpladser et campingreglement, som du skal være opmærksom på. I henhold til campingreglementet, så skal alle campingvogne på en campingplads være mulige at identificere. Det betyder, at campingvogne skal være registreret ift. Dansk eller udenlandsk lovgivning – her tænkes primært på færdselsloven, altså at campingvognen kan kobles på et køretøj og lovligt transporteres til og fra campingpladsen.

ID PLADER

Hvis du endnu ikke har været på camping, så skal du være opmærksom på at alle campingvogne skal forsynes med en ID-plade, som bliver monteret bag på campingvognen. Denne købes typisk når du som gæst ankommer til campingpladsen, så det er ikke noget du skal være nervøs for.

ÅRSMÆRKER

I forlængelse af de allerede omtalte ID-plader, så skal alle campingvogne forsynes med et årsmærke. Dette mærke skal påklæbes på ID-pladen. Mærket er herefter gyldigt i det påtrykte kalenderår. (Ift. Gyldighed, så er det kun OCFF’s mærke, som er gyldigt.)

Hvis du flytter din campingvogn til en ny campingplads, så behøver du ikke skifte din ID-plade eller årsmærke. Dette er gyldigt på alle campingpladser, men du skal blot være opmærksom på at få ét i første omgang.

Du køber dette hos..

ID-plader og årsmærker forhandles hos lejrchefen. Alle dine forespørsler og henvendelser herom skal rettes mod lejrchefen, som bærer det overordnede ansvar for at gældende lovgivning overholdes.

Nu skal du blot drage afsted på camping

Nu har du allerede styr på de praktiske regler omkring det at være på camping, så nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at komme afsted på camping.

Hvis du endnu ikke ved hvilken campingplads, som du skal besøge, så afhænger dette selvfølgelig lidt af behov. Hvis du er en familie som gerne vil på camping, så bør du nok undersøge mulighederne for at finde familievenlige campingpladser, som tilbyder nogle spædende oplevelser og faciliteter for både børn og voksne.

Måden hvorpå du nemmest finder den rette campingplads for dig er simpelthen ved at søge lidt efter det. Du kan f.eks. lave en søgning efter familiecamping Sjælland, hvis du gerne vil finde en familievenlig campingplads på Sjælland. Du kan selvfølgelig også lave samme øvelse blot med dit favorit område.