Få en mindeværdig afsked

Få en mindeværdig afsked

1. juni 2023 0 Af Redaktionen

Det er vigtigt, at man får sagt ordentligt farvel til sine nærmeste, hvis det er nået så langt. Måske I har ventet det noget tid – ved ældre eller syge er det nogle gange muligt at forudsige, når den sidste tid nærmer sig. Andre gange kommer det desværre ganske overraskende. Uanset hvordan processen op til har været, vil I være nogle efterladte, der nu står med en række praktiske ting, der skal styr på.

Få hjælp til begravelse ved at snakke med en bedemand. Her vil I stå med en professionel, der kender alt til de ting, der måtte være at huske på, ligesom I vil kunne snakke med vedkommende om forskellige relevante ting. Det er vigtigt at huske på, at det er mennesker, der er ansvarlige for at hjælpe med begravelser og bisættelser hver eneste uge – I kan altså nærmest ikke være i bedre hænder. Det giver forhåbentlig lidt tryghed.

Forskellige former for ceremonier

En mindeceremoni eller afsked kan foregå på mange måder. For nogle er en kirkelig bisættelse eller begravelse vejen frem, men der er naturligvis også andre løsninger. Der er også dem, der slet ikke ønsker en ceremoni – så er det muligt at få sagt farvel uden, hvor afdøde vil blive kørt til krematorium direkte. Ud over denne løsning er det muligt at kigge på både kistebegravelse eller en bisættelse med efterfølgende urnenedsættelse.

Måske det er noget, I har kunnet snakke med afdøde om før bortgangen – i så fald er valget måske ikke så svært at tage, og I vil have noget at gå ud fra. Hvis ikke det er tilfældet, kan I i stedet stå med valget, og det er med at vælge det, der giver bedst mening for jer. Det kan også være en askespredning, hvor afdøde køres til krematorium som ved en bisættelse, men asken efterfølgende spredes over havet, frem for at vælge en urnenedsættelse.