Få overblik over økonomien ved konfirmationen

Få overblik over økonomien ved konfirmationen

11. september 2020 Slået fra Af Redaktionen

En konfirmation er en helt særlig lejlighed, der er med til at vise skridtet fra barn til voksen. Det er sandsynligvis noget, man vil huske tilbage på resten af ens liv, så derfor er det vigtigt, at du som forælder gør det bedste for at give dit barn en helt særlig dag. Men en konfirmation kan også hurtigt gå hen og blive en dyr affære. Derfor er det nødvendigt, at du sparer op og generelt bevarer det økonomiske overblik. Det kan du få mere at vide om i denne guide.

Få styr på dine prioriteter

Det er klart, at du ikke kan bruge lige mange penge på alting til konfirmationen. Selvom det bestemt ville være skønt med en håndsyet silkekjole og en femretters menu fra en Michelin kok, så er det de færreste, der har budgettet til at gøre hele til noget ekstravagant. Derfor er det vigtigt, at du får styr på dine prioriteter. Snak med dit barn om, hvad der allervigtigst. Det kan for eksempel være, at dit barn godt kunne tænke sig en rigtig flot konfirmation invitation. Der er nemlig noget helt særligt ved at sende en smuk konfirmation invitation, så gæsterne rigtig kan begynde at glæde sig til dagen.

Læg et budget

Så er det sagt. Du kommer ingen vegne med konfirmationen, hvis du ikke får lagt et fornuftigt budget. Ellers kan alle udgifterne hurtigt løbe løbsk. Det er en god idé at gøre det i et regneark og dele det hele op i forskellige kategorier. Du kan for eksempel inddele i mad, tøj og underholdning. Derefter kan du begynde at estimere, hvad de forskellige ting kommer til at koste og plotte dem ind i regnearket, efterhånden som du betaler for dem. På den måde har du et godt økonomisk overblik, så du stadig har penge i lommen, efter konfirmationen er slut.