Giv dit køkken et nyt look

Giv dit køkken et nyt look

6. november 2018 0 Af Redaktionen

Køkkenet er i mange hjem omdrejningspunktet, hvor man samles om et godt måltid. Har man et køkkenalrum, er der både plads til nogle, der laver mad, og børn, der sidder og laver lektier eller leger. Det skal derfor være et sted, der er hyggeligt at være for alle. Har dit køkken ikke den ønskede, hyggelige stemning, kan det være tid til en lille make-over for at friske det lidt op. Vi giver dig nogle gode tips til, hvordan du kan opdatere dit køkken.

 

Find ud af, hvad det er, der mangler i dit køkken

Inden du går i gang med det helt store køkkenprojekt, er det en god idé at få gjort klart, hvad det er, der fungerer i køkkenet, og hvad det er, der bestemt ikke fungerer. Det giver dig et bedre overblik over, hvilke ting der muligvis skal gøres noget ved, og hvilke ting du kan lade blive, som de er. Der er ingen grund til at ændre noget, der egentlig ikke er behov for at ændre.

 

Hvis I er flere medlemmer i husstanden, kan det være en fordel at tage alle med på råd. I ser måske tingene fra forskellige synsvinkler, og der skal gerne være plads til alle i køkkenet. Det kan også bringe nogle gode idéer til bordet, som du måske ikke selv havde tænkt på.

 

Det kan sagtens gøres på et lille budget

Du har måske store ambitioner om, at køkkenet burde endevendes fuldstændig for at gøre det hyggeligt. Det kan dog være, at dine store ambitioner ikke helt matcher med budgettet til make-over af køkkenet. Du behøver dog ikke at foretage den helt store renovering for at gøre dit køkken hyggeligt igen. Små ændringer kan også gøre en stor forskel for stemningen i køkkenet.

 

Første step er at få ryddet op. Har I alt for mange køkkenmaskiner stående i køkkenet, kan det give et meget rodet look, der bestemt ikke er hyggeligt at være i. Få ryddet det væk, der ikke er absolut nødvendigt at have stående på køkkenbordet. Et rent køkkenbord med masser af plads kan virke mere indbydende, og køkkenet virker mere åbent. Det kan derfor gøre en stor forskel, og det gode er, at det intet koster.

 

Skal der lidt mere til end en oprydning, kan du være nødsaget til at investere. Det behøver ikke at være de vilde investeringer, da du kan komme langt med få ting. Er dine låger ved at være lidt kedelige, kan man putte folie på. Det koster ikke så meget sammenlignet med helt nye låger. Er det stadig svært at finde penge til lige på stående fod, findes der sms-lån, der hjælper dig hurtigt i gang, når du står nede i folieforretningen. Dem kan du finde her.