Gør din have mere børnevenlig

Gør din have mere børnevenlig

26. september 2019 Slået fra Af Redaktionen

Hvis du savner at bruge mere tid med dine børn, kan du hive dem med ud i haven. Dog kan det være svært at lokke dem, hvis ikke haven er specielt børnevenlig. Hvis den til gengæld er indrettet sådan, at der er noget for børnene at lave, vil de tiltrækkes dertil i langt højere grad. Men hvordan kan du lige gøre din have mere børnevenlig?

Gør plads til bål

Hvis du laver en bålplads, får I et sted, der kan bruges både om sommeren, foråret og efteråret. Bål er rigtig hyggeligt en sommeraften, hvor I sidder og griller skumfiduser, men det er lige så hyggeligt en eftermiddag i efteråret med snobrød. Det kræver ikke særlig meget at lave en bålplads, men I vil helt sikkert få meget brug ud af den. Hvis ikke I vil lave en hel bålplads selv, findes der mobile bålsteder, du f.eks. kan sætte på din terrasse. Et bål er virkelig noget, der kan samle hele familien.

Lav gangstier

En hyggelig og børnevenlig have er en have, der ikke har så klare linjer og som ikke ser for perfekt ud. Ved f.eks. at lave snoede gangstier rundt omkring i haven, har børnene noget at gå på eventyr i. Det gør det lettere at lege gemmelege, hvis haven snor sig med stier og buske rundt omkring. Blomster på stierne ville gøre det mere farverigt, hvilket også kun er mere spændende for børnene.

Invester i en sandkasse

Savner I børnene i haven, så invester i en sandkasse. Den kan bruges rigtig store dele af året, og børnene vil helt sikkert kunne bruge rigtig mange timer derude. Børnene kan sidde og lege i sandkassen imens du render rundt ved siden af og ordner havearbejde f.eks. Du får mere tid med dine børn helt uden de selv bemærker det næsten. Du kan f.eks. vælge sandkasser som disse.