Indret boligen med belysning

Indret boligen med belysning

18. februar 2020 Slået fra Af Redaktionen

En lampe i et hjem er ikke blot en lampe, som har til formål at lyse et rum op. En lampe er faktisk med til at give og frembringe en stemning, og hvordan du opfatter de forskellige rum. Hvis du derfor før har tænkt, at en lampe kun skal bruges som belysning, så tager du fejl.

Flere typer af lamper

Ofte kan du tænke, at et rum skal have samme slags lamper i hele rummet. Dog er dette en fejl, som mange mennesker begår, hvilket ikke er med til at frembringe en positiv opfattelse af rummet. Måske har du kun indrettet rummet med pendler. Pendler har sine svagheder ved, at belysningen blot peger ned ad. Det har den effekt, at det får rummet til at fremstå mere mørkt og koldt, da hjørnerne og steder i rummet ikke bliver belyst. Du skal derfor i stedet indrette rummet med forskellige lampetyper, hvilket bl.a. kunne være Herstal. Når du næste gang er ude og kigge på lamper, bør du tænke på, hvad formålet med belysningen er.

Den samlede opfattelse

Indretning af din bolig med belysning skal være en helhed i den form, at du skal tænke, at det gerne må gå igen i de forskellige rum. Hvis du har en stor flot lys stue, hvor en stor del af lyskilden til rummet kommer fra naturligt dagslys, kan det være en god ide, at det skal være den primære lyskilde. Du kan derfor spare på belysningen i stuen, og bruge belysningen i et andet rum. Hvilke materialer har du i din bolig? Materialerne er med til at suge noget af lyset til sig, hvilket er med til at påvirke, hvordan lyset fremtræder. Du kan finde en masse Klassiske lamper i dansk design, hvis du ønsker at have et skandinavisk design i dit hjem. Du kan i rummene investere penge i danske klassikere både i form af standerlampe og bordlamper.