Kæmper du med autisme, asperger eller ADHD? Så hav de her ting i din bolig

Kæmper du med autisme, asperger eller ADHD? Så hav de her ting i din bolig

19. januar 2019 0 Af Redaktionen

Der er i dag rigtig mange, der får koblet en eller anden diagnose på sig, og det med god grund. Vi lever nemlig i en tid, hvor det er blevet lettere at diagnosticere folk og på den måde få en viden om, hvad der skal til for at de kan få en forbedret livskvalitet. Det betyder, at vi nu ofte ved, hvilke redskaber og værktøjer der skal investeres i for at hjælpe den person med en diagnose, og det kan især være en fordel, hvis man kæmper med diagnoser som for eksempel autisme, asperger eller ADHD. Og det er der i dag mange, der gør.

Mange hjælpemidler

Heldigvis findes der en lang række hjælpemidler, der kan hjælpe personer med sådanne diagnoser, således de får en lettere hverdag. Det være sig for eksempel redskaber, som sørger for sansestimulering, som blandt andet kugledyner, time timer, kædedyne, massagestole, geotag, håndledsværktøj, chewberry og swnx. Dette er alle redskaber, der hjælper den enkelte med enten at komme lettere igennem udviklingen, finde ro, få mere styr på hverdagen eller blot føle sig bedre tilpas. Og det er derfor også hjælpemidler, der er specielt udviklede til det formål at imødekomme folk med diagnoser som for eksempel autisme, asperger og ADHD.

Og det er lige meget, om man er voksen eller barn, så kan man have behov for ovenstående hjælpemidler. Dog er det ikke nogen hemmelighed, at det især er de mindre børn, der har brug for ekstra tryghed, og derfor er det bestemt vigtigt, at de bliver givet de hjælpemidler, der kan føre dem sikkert gennem deres opvækst uden, at de skal kæmpe for meget og føle sig anderledes i forhold til andre børn. Voksne har ofte mere erfaring med deres diagnoser, hvorfor de også har en større viden om, hvordan de skal bekæmpe den og holde den i skak.

Find et udvalg online

Heldigvis er det muligt online at finde et stort udvalg af forskellige hjælpemidler, uanset hvilken diagnose som man kæmper med. Og du har derfor rig mulighed for at finde den form for sansestimulation, som du eller dit barn har behov for. Tag et kig her på siden, og se hvad der opfylder jeres ønsker og behov for hjælpemidler, der kan gøre hverdagen lettere og sjovere at komme igennem.

Sørg derfor for at udstyre din bolig med de redskaber, der skal gøre det lettere for både dig og dit barn at færdes, således I begge får de bedste forudsætninger for en mindre hæmmet hverdag. Det vil afhjælpe mange gener og misforståede øjeblikke, og det vil i særdeleshed også gøre hverdagen lettere og sjovere. Sørg desuden for at have hjælpemidlerne inden for rækkevidde, således de er hurtige at finde frem, lige så snart der er behov for dem. Gør dem derfor til en del af den indretning, som der findes i jeres bolig, således jeres barn også selv har behov for at finde hjælpemidlerne frem, når dette finder det nødvendigt.