Kom for alvor af med rotterne i hjemmet

Kom for alvor af med rotterne i hjemmet

24. september 2020 Slået fra Af Redaktionen

Rotten er et meget almindeligt skadedyr i Danmark – og det er en hyppig besøgende i blandt andet haver, kældre og lofter rundt omkring i landet.

Rotten er dog langt fra en velkommen gæst. Den udgør en markant sundhedsrisiko – faktisk anslås rotten at bære på helt op til 55 forskellige sygdomme, bl.a. salmonella. Du kan således faktisk blive syg ved bare at komme i kontakt med materialer eller fødevarer, som rotten har været i kontakt med.

Rotten er desuden også god til at ødelægge inventar. Rotten har nemlig skarpe tænder, som den bruger til at tygge i ledninger, isolering og meget andet. Det giver ikke kun store skader på dit hjem, men kan faktisk også udgøre en kæmpe brandfare.

Husmorråd virker ikke

Der findes mange husmorråd til bekæmpelse af rotter. Ét råd går ud på at lægge rottegift ud for at dræbe de ubudne gæster. Hvis man følger dette råd, står man dog lige pludselig med et nyt problem, nemlig stanken fra døde rotter på loftet og i hulrum, som man ikke bare sådan lige kan fjerne.

Et andet råd er at sikre indgangen til boligen bedst muligt, så rotterne slet ikke kan komme ind. Rotter kan dog bl.a. svømme i kloakker og afløb, klatre på lodrette vægge, flytte dæksler og klemme sig ind ad huller og sprækker på bare 2 cm. Det er et meget stort arbejde at sikre alle indgange til boligen, når rotten ikke har brug for meget plads at komme ind på – faktisk nærmest en umulig opgave.

Men hvad kan man så gøre for at undgå rotter – eller slippe af med dem, når man allerede har fået uønsket besøg?

Effektiv rottebekæmpelse med Gnaversirenen

Der findes heldigvis en metode til effektiv rottebekæmpelse, hvor du helt undgår stanken fra døde dyr og heller ikke skal bruge en masse tid på at sikre alle boligens indgange. Du skal bare investere i Gnaversirenen.

Gnaversirenen er et ultralydsapparat, der med sin ubehagelige lyd stresser rotterne og skræmmer dem langt væk. Gnaversirenen kræver kun en almindelige stikkontakt – og den kan ikke høres af hverken mennesker, hunde eller katte. Hvis du bare har den i hjemmet, skræmmer du ikke bare de nuværende besøgende væk, men sikrer også boligen for nye uønskede besøgende. Rotterne vil nemlig ikke kunne leve i dit hjem mere.