Så vigtig er emballagen i medicinalindustrien

Så vigtig er emballagen i medicinalindustrien

11. september 2018 0 Af Redaktionen

Der bliver stillet større og større krav til de virksomheder, der producerer farmaceutisk emballage dvs. emballage til medicinindustrien. Et af kravene er bl.a. at temperaturen på, emballagen skal måles flere gange i processen også under transporten. Hvis emballagen bliver udsat for høj varme, vil der være en for stor risiko i at bruge emballagen, da den vil kunne afgive stoffer til de piller, der er i emballagen, hvis det vel at mærke er pilleglas – emballagen vil derfor ikke blive anvendt.

Hvorfor emballagen er vigtigt?

Når du får et pilleglas, så er det vigtigt, at plasticemballagen holder og ikke afgiver stoffer, eller på anden måde går ind og påvirker den medicin, som er i emballagen. Hvis det sker, vil det kunne have en indflydelse på dig som patient og måske give bivirkninger. Det er derfor, at man i Danmark går meget op i at emballagen, er som den skal være fra produktionen starter til emballagen er transporteret til sin endestation – supermarked, apoteker eller sygehuse. Derudover skal emballagen være ensartet dvs. at produktionen skal være 110% ens uden nogen som helst afvigelse. Især hvis det f.eks. er bakker, indsatse eller noget helt tredje, så kræves det, at emballagen laves med stor præcision.

 

Hvordan kontrolleres emballagen?

Som det er lige nu, er det i de fleste produktioner mennesker, der kontrollerer de forskellige typer af emballage. Det er selvfølgelig fint, men kan som med så mange ting blive endnu bedre med den helt rigtige teknologi. Der er nogle virksomheder, der arbejder med at udvikle et system, der kan scanne alle typer af emballagen både faconen, trykket og temperaturen. Hvis noget ikke, som det skal være, vil maskinen med det samme reagere og tilkalde en fysisk medarbejder, der kan hjælpe med at løse problemet. En dag bliver det sikkert sådan, at der slet ikke er behov for fysiske medarbejdere, så vil det bare være maskinen, der klarer det på egen hånd.