Sådan får du en bedre nats søvn

Sådan får du en bedre nats søvn

1. februar 2020 Slået fra Af Redaktionen

Det kan være svært især som teenager at falde til ro om aftenen, døgnrytmen bliver ofte fucked op. Det skal der gøres noget ved, eller kun hvis du selv er med på den. Ens hverdag fungerer ikke uden søvn, det er svært at koncentrere sig, og det går udover familie og venner, og til sidst dig selv. Du kan simpelthen ikke være tilstede med en dårlig døgnrytme, så få styr på dit liv, og gå i seng til tiden.

Drop telefonen

Mange lægger i sengen med deres telefon indtil øjnene falder i, det kan der bruges utroligt mange timer på. Sluk telefonen 1 time inden sengetid, læs en bog, eller se tv. Gå derefter i seng og sov 9 timer, det er det alle mennesker har brug for at sove. Mennesker har brug for søvn, hvis ikke de får det, så er de ikke tilstede, og får en dårlig dag. Så det er med at droppe din telefon, tjek hvor mange timer du bruger på din telefon dagligt! Det er skræmmende.

Få styr på dit mindset

Når du går i seng, er det en god ide at meditere, eller slappe af til vandfaldsmusik. Eller også når du står op, brug 10 minutter på at meditere, det er godt til hovedet, og du får styr på tankerne, og ro i sindet inden dagens opgaver. Det reducerer stress, så måske du også skulle lave 5 yoga-øvelser inden dagens program.

Tænk over kost

Tænk gerne over kosten inden sengetid specielt, dårlige sukkervaner er med til at give dig en dårligere nats søvn, spis ikke 2 timer før sengetid. Du skal i hvert fald slet ikke spise sukker, eller for den sags skyld chokolade, tag noget frugt eller grønt. Det er godt til når du skal sove, så gør det, lad være med at drik vand, så skal du på toilet.