Sådan kan du skaffe midler til dit projekt

Sådan kan du skaffe midler til dit projekt

20. juli 2019 Slået fra Af Redaktionen

Er du medlem af en forening eller en organisation, og har du en god idé? Så læs med her, og lær mere om, hvordan idéen kan blive til et projekt. Desuden vil du få information om, hvordan du søger støtte til at få dit projekt finansieret. Ofte er økonomien nemlig den største hæmsko for at kunne gennemføre et projekt. Det er ærgerligt, for der er mange muligheder for økonomisk støtte.

Brainstorming og grundig planlægning

Første skridt er planlægning. Sæt dig ned sammen med din forening eller organisation. Nedsæt eventuelt et mindre udvalg, som står for planlægningen af projektet. Det kan lette planlægningen, når I er færre om at træffe beslutninger. Lav lister. Overvej blandt andet følgende:

  • Hvad er projektets målgruppe?

  • Hvordan kan projektet gennemføres?

  • Hvad er tidsperspektivet på projektet?

  • Hvilket udbytte ønsker I at få ud af projektet?

  • Hvilke helt særlige bestemmelser gør sig gældende for netop dette projekt?

Det økonomiske aspekt

Når der er styr på planlægningen, er det på tide at tage næste skridt. Her, hvis ikke før, kommer økonomien for alvor ind i billedet. Det er vigtigt at have en økonomisk ramme omkring et projekt allerede fra den spæde begyndelse, fordi det så er lettere at tænke realistisk. Det kan også være, at projektet i højere grad har brug for naturalier, såsom fødevarer eller materialer, for at kunne gennemføres. Det er også muligt at søge støtte til dette. Sådan kan der skaffes midler:

  • Fundraising. Der findes et utal af puljer, fonde, sponsorater m.v., som kan søges til at støtte et givent projekt. Læs mere om fundraising, og få hjælp til at finde ud af hos hvem og hvor, du bør søge støtte til dit projekt.

  • Aktiviteter. En alternativ form for fundraising kan opnås ved at arrangere aktiviteter. Det kan eksempelvis være løb, kageboder, loppemarkeder eller indsamlinger, hvor overskuddet går til at støtte projektet.