Sådan kommer du i gang med at bygge dit hus

Sådan kommer du i gang med at bygge dit hus

19. august 2019 Slået fra Af Redaktionen

At få bygget sit eget hus, kan være en rigtig god ide hvis man har specifikke ønsker og krav til huset funktioner. Dog kan der være nogle udfordrende aspekter ved at bygge hus, da der er en masse ting man gennem hele forløbet skal tage stilling til. Alt efter i hvilket udstykningsområde man har købt en ejendom, skal man sørge for at efterleve de byggekrav, som man finder på lokalplanen. Restriktionerne er vigtige at efterleve, da det ellers hurtigt kan blive en langt dyrere affære at bygge huset i længden.

Sørg for at være ude i god tid

En af de vigtigste ting man skal sørge for er at være ude i god tid. Da der mange gange kan være en periode mellem salget af ens nuværende bolig og indflytningen i det nye projekt, her vil man selvfølgelig prøve at gøre den periode så kort som mulig, ved at begynde tideligt på det nye hus. En anden faktor man som kommende husejer skal være opmærksom på, er at når du har startmeldt dit byggeri til kommunen, udløber din byggetilladelse indenfor et år, medmindre man har en specialaftale.

Find det rigtige byggefirma

Der findes et væld af forskellige byggefirmaer, og de kan alle tilbyde forskellige typer af huse. Her er det vigtigt at gøre op med sig selv, hvilket hus lige netop du ønsker. Blandt andet er der et klassisk typehus, dette er typisk en lidt billigere og nemmere løsning, idet et byggefirma står for opførslen af huset. Hvis man derimod ønsker at sætte sit helt eget unikke præg på ens bolig, kan det være, man skal overveje et arkitekttegnet hus. Her kan det være en ide at få foretaget en opmåling med droner, droner kan nemlig give dig som husejer et visuelt billede af hvordan huset vil se ud på grunden.