Seks ting du skal vide om PU-skum

Seks ting du skal vide om PU-skum

22. marts 2019 Slået fra Af Redaktionen

PU-skum, som også kaldes fugeskum, har mange anvendelsesmuligheder. Blandt andet kan det bruges til isolering, til at sikre lyddæmpning og så anvendes det også til at isolere med. Bliv klogere på PU-skum lige her.

  1. Der findes mange producenter af PU-skum, og det kan være svært at finde rundt i de mange mærker. Vil du sikre dig, at skummet er af god kvalitet, er du hos Arbi-skum garanteret god kvalitet. De beskæftiger sig nemlig dagligt med professionel udvikling af PU-skum.
  2. Fugeskum er særligt populært, fordi det udvider sig straks efter, at man har sprøjtet det ud af dåsen. Derfor er det ideelt at anvende på trang plads og til isolering af små huller. Når det har fået lov til at hærde, kan du skære resterne væk med en kniv for at opnå det flotteste resultat.
  3. Hvis du er nybegynder i brugen af PU-skum, er det en god idé at øve dig ved kun at bruge det, hvor du kan se skummet. Det kan være svært at forudsige, hvor meget der skal bruges, og hvor meget skummet udvider sig. Start derfor også hellere med små mængder – du kan altid fylde mere i over flere gange.
  4. Hvis du fugter overfladerne, inden du anvender fugeskummet, vil det hærde bedre.
  5. PU-skum er særdeles brandfarligt og sundhedsskadeligt. Husk derfor altid at tage dine forholdsregler, når du arbejder med skummet. Det gøres bedst ved, at du ifører dig sikkerhedsbriller og engangsbriller, og at du kun arbejder med skummet på steder, hvor der er god udluftning.
  6. Og så til ulemperne: PU-skum kan optage og holde på vand, og derfor kan det altså ikke anvendes til tætning af vinduer og døre på den udvendige side, da træet over længere tid kan risikere at rådne af det. Derudover tåler det ikke sollys, og det skal derfor altid dækkes enten af maling eller tapetsering.