Skal du have en varmepumpe til dit sommerhus?

Skal du have en varmepumpe til dit sommerhus?

25. august 2018 0 Af Redaktionen

Et sommerhus med varmepumpe er for mange et must. Blandt de fleste sommerhusejere er en varmepumpe den bedste måde at holde sommerhuset varmt på samt en god måde at vedligeholde sommerhuset indefra, hvilket også er meget vigtigt hele året rundt. Med en varmepumpe kan du nemlig undgå frostskader om vinteren, hvilket godt kan være svært, hvis du har en brændeovn eller et andet varmeanlæg. Overvejer du en varmepumpe til dit sommerhus? Så læs med her.

 

Hvad er en luft til luft varmepumpe?

En luft-til-luft-varmepumpe er det mest populære valg til sommerhuse, da den er nem og installere og super effektiv. Den er samtidig også rigtig billig både i drift, men også i installation. Derudover kræver den ingen radiatorer for at kunne fungere, den kan selv danne varme til hele sommerhuset. En luft-til-luft-varmepumpe fungerer ganske enkelt. Den udvinder via en kompressor varmen fra luften udendørs og sender herefter denne varme luft ind i huset. Dette skaber en god luftcirkulation, og indeklimaet i sommerhuset vil blive rigtig godt fremfor at bestå af en meget tung luft, som der ofte kan være i sommerhuse.

 

Fordele og ulemper ved en varmepumpe i sommerhuset

Fordelene er mange ved en varmepumpe. Den er nem og billig at installere, og du vil kunne spare mange penge hvert år på din varmeregning. Varmepumpen giver et fantastisk indeklima, og du forebygger skimmelsvamp, som ofte kan være et problem i sommerhuse, der ikke har den rigtige temperatur året rundt. Nogle varmepumper kan også fungere som aircondition i sommertiden, og så får du mindre rengøring, end hvis du havde en brændeovn. En ulempe ved luft-til-luft-varmepumpen er, at denne varmepumpe skal installeres i husets største og mest centrale rum. Det betyder, at det kan være svært for varmen at sprede sig til husets andre rum. Men elsker du at sove kølligt, så er dette især perfekt til dig. Kan du ikke lide at sove køligt, og er du ejer af et stort sommerhus, så kan du altid få flere pumper, som blæser luft i forskellige retninger i huset. En sidste ulempe er, at en luft-til-luft-varmepumpe ikke kan varme vandet i dit sommerhus, så her vil du have brug for en anden løsning. Men med de penge du sparer om året på din varmeregning, så burde dette ikke være noget problem.