Sørg for at du får vitaminer nok med kosttilskud

Sørg for at du får vitaminer nok med kosttilskud

10. august 2021 Slået fra Af Redaktionen

Det er ikke alle mennesker, der er lige gode til naturligt at få de vitaminer som kroppen har brug for. Derfor er der nogle folk, der har brug for at tage kosttilskud så de kan få de vitaminer, de ikke ellers får.

Der kan være flere grunde til, at man ikke får de vitaminer som kroppen har behov for at få. Den primære grund til, at man skal have vitaminer, er fordi kroppen har brug for dem for at kunne fungere ordentligt.

Der er mange forskellige vitaminer, og for den sags skyld også mineraler, som kroppen har brug for, og de har alle forskellige egenskaber, derfor er det vigtigt, at man får alle de forskellige vitaminer.

Hvorfor får du ikke nok vitaminer?

En af de mest normale grunde til at folk ikke får vitaminer nok er, at de ikke spiser en varieret nok kost. Så er det nødvendigt at supplere med kosttilskud for at få alle de forskellige vitaminer og mineraler.

Men som med så mange andre ting, så er vitaminer ikke udelukkende sunde. Man kan nemlig godt få for meget. Derfor er det vigtigt, at man ikke overskrider den daglige anbefalede dosis af vitaminer.

Er man i tvivl om de anbefalede daglige doser kan man slå dem op på nettet. Og er man en af dem der mangler vitaminer, så kan Solaray klare alle de forskellige kosttilskud man måtte have brug for.

Så er det nemt at bestille alt det man har brug for på en gang og eventuelt få det leveret derhjemme. Så er der ingen undskyldninger for, at man ikke får vitaminer nok.

Har du symptomer på vitaminmangel?

Nogle gange er det ikke til at vide om man lider af mangel på vitaminer, specielt fordi der er 13 forskellige vitaminer, der langt hen ad vejen kommer med deres egne symptomer, hvis man mangler den givne vitamin. Og man kan selvfølgelig ikke rende rundt og huske på alle de forskellige symptomer for hver.

Men heldigvis er der tommelfingerregler for nogle af de symptomer, som ofte kan være et resultat af mangel på vitaminer.

Blandt dem er tørre øjne eller infektion i øjnene, eksem eller udslæt på huden er nogle af de mest almindelige symptomer, der forekommer med manglen på vitaminer eller mineraler.

Det er godt at have i hvert fald en smule kendskab til nogle af de mere almindelige symptomer for vitaminmangel, da det er noget de færreste mennesker naturligt får nok af, enten igennem deres kost eller på anden vis.

For heldigvis er der langt hen ad vejen en nem løsning. Vitamin- og kosttilskud. Det gælder bare om at være opmærksom på om man får vitaminer nok.