Hvad er vigtigt ved indretning af stuen?

Hvad er vigtigt ved indretning af stuen?

16. juli 2021 Slået fra Af Redaktionen

Det er ikke altid let at indrette din bolig, særligt fordi de forskellige rum kræver forskellige fokuspunkter, hvis du gerne vil godt i hus med indretningen. Da nogle rum har en vigtigere funktion at opfylde i boligen end andre, sætter det naturligvis også nogle større krav til indretningen af disse rum, fordi det skal kunne opfylde sin funktion på bedst mulige måde. En af de rum der er meget vigtigt i langt de fleste hjem, er stuen, og derfor er indretningen i dette rum også lidt ekstra vigtig.

Start med de fundamentale møbler

Der er nogle møbler, der generelt kan siges at være lidt vigtigere end andre i stuen, og det vender igen tilbage til stuens helt basale funktion – stuen fungerer som regel som et opholdssted for familie og venner, hvor der kan være plads til alle, og hvor alle er tilpasse.

Det er disse funktioner, der også er nemme at få øje på, når du kigger på nogle af de vigtigste møbler i stuen. F.eks. er en sofa ofte et af de helt centrale møbler i stuen, og kan faktisk også sagtens være det, som resten af indretningen opbygges ud fra – sofaen eller et andet siddemøbel er nemlig så godt som uundværligt i stuen.

Luk det naturlige lys ind

I et rum der skal være hyggeligt og lægge op til meget samvær, er det også klart en fordel, hvis rummet er lyst og indbydende. Mørke kan selvfølgelig også have sin charme og være hyggeligt i nogle tilfælde, men det er som regel bedre selv at kunne bestemme, hvornår det skal være mørkt.

Det er derfor en god ide at få indrettet stuen på en lys måde, samtidigt med at du indretter den på en sådan måde, at der ikke er noget i vejen for det naturlige lys, der kan komme ind i stuen.