Trænger din bil til et syn?

Trænger din bil til et syn?

14. juni 2023 0 Af Redaktionen

Det er et lovkrav, at din bil skal til syn en gang imellem. Derfor skal du naturligvis på jagt efter din lokale synshal, hvis du ikke allerede har en på forhånd. I dette tilfælde kan du udforske de 22 synshaller, der er at finde på websiden. Du kan eksempelvis få foretaget et syn af bil i Randers og 21 andre steder i Danmark.

 

Hvad er kravene?

Det er et krav, at din bil skal til syn hvert andet år, medmindre du har købt ny bil, hvor der i dette tilfælde må gå op til fire år før det første bilsyn. Men i Randers kan du få bilen til syn, uanset om det er din første bil eller ej. Din bil bliver dog automatisk indkaldt til syn, hvorfor du ikke er i tvivl om, hvornår det er tid til et periodisk bilsyn. Det er imidlertid ikke kun syn af bil i Randers, du kan få foretaget. Varebiler, campingbiler og kassebiler er tillige meget velkomne, hvis de også trænger til et syn.

 

De lovpligtige minimumskrav

Der er en række lovpligtige minimumskrav, som bilen skal kunne opfylde, før du må køre videre i den. Køreegenskaber, sikkerhedssele, bremser, lygter, forrude med mere bliver tjekket grundigt for fejl og mangler. Herefter vil du modtage en synsrapport, der fortæller dig, hvorvidt din bil er blevet godkendt. Hvis den er godkendt, er du naturligvis velkommen til at tage din bil og køre videre i den.

 

Hvad skal jeg gøre?

Når du ankommer til dit syn af bil i Randers, skal du ikke gøre meget andet, end at have din bil med. Du er dog meget velkommen til at medbringe indkaldelsen, hvis du har mulighed for det. Udover dette er det ikke nødvendigt, at du medbringer andre former for dokumenter, hvis du blot skal have foretaget et periodisk syn af din bil.