Giv din baby den bedste start på livet med sansemotorik

Giv din baby den bedste start på livet med sansemotorik

18. september 2022 0 Af Redaktionen

Det er fantastisk at blive forælder, og derfor er det også kun naturligt, at du gerne vil give det allerbedste til dit barn. Derfor er der også flere og flere forældre, der vælger at starte til sansemotorik med deres baby. Det er en fantastisk mulighed for at støtte din baby i hendes eller hans udvikling. Derudover er det også en oplagt mulighed for at hygge sammen med dit barn og andre forældre.

Hvis du gerne vil vide mere om sansemotorik, og hvorfor det er godt for din baby, kan du blot læse videre. Du kan også besøge Baby Steps, hvor du kan finde meget mere viden om sansemotorik.

Derfor er sansemotorik for babyer en god idé

Til sansemotorik får du styrket din babys sansebearbejdning samt hendes eller hans motoriske evner. Det vil med andre ord sige, at du får styrket din babys hjerne og krops samspil. Det er en god idé, fordi det styrker din babys evne til at bearbejde sanseindtryk. På den måde bliver din baby bedre rustet til at reagere på de mange sanseindtryk, som han eller hun hver dag støder på.

Der er også en del motorikøvelser til sansemotorik. De er med til at give din baby en bedre kropsbevidsthed, så han eller hun bedre kan bevæge sig.

Hvornår må min baby begynde til sansemotorik?

Når din baby er 2 måneder gammel, kan han eller hun begynde til sansemotorik. Før da er der rigeligt med indtryk for babyen, der skal vænne sig til et liv uden for livmoderen. Når de første 2 måneder er gået, er din baby et andet sted i sin udvikling, og derfor kan du godt begynde med sansemotoriske øvelser.

Der er forskelligt fra sted til sted, hvor længe din baby kan fortsætte til sansemotorik. Nogle steder tilbyder sansemotorik for børn på helt op til 2 år.

En hyggelig stund med din baby

Som forælder finder du lynhurtigt ud af, hvor hurtigt tiden går. Derfor handler det også om at få det bedste ud af den. Når du går til sansemotorik med din baby, er det en fantastisk mulighed for at hygge sammen på en anden måde.

Først og fremmest skal sansemotorik nemlig være både hyggeligt og sjovt. Når en baby, eller et barn, har det sjovt, lærer han eller hun også allerbedst.