Guide til en effektiv hjemmearbejdsdag

Guide til en effektiv hjemmearbejdsdag

16. september 2022 0 Af Redaktionen

Er du en af dem, der kæmper med at få en effektiv hjemmearbejdsdag? Så er denne guide lige noget for dig. Her går vi nemlig i dybden med, hvordan du kan få en god og effektiv hjemmearbejdsdag. Læs med og bliv inspireret.

Få struktur på din dag

En af nøglerne til en god hjemmearbejdsdag er at få struktur på arbejdsdagen. Stå op, få en god omgang morgenmad og start på samme tid hver dag. Mange falder i den fælde, at det hurtigt kan blive en ustruktureret dag, fordi man selv kan bestemme. Det er let lige at blive liggende 10 minutter mere eller tage morgenmaden med ind til computeren. Det handler for alt i verden om at undgå disse fælder.

Ha’ en klar struktur og et fast skema du følger. Over tid kan du selvfølgelig godt justere skemaet, så det bliver mere og mere effektivt. En god idé kan også være at tjekke ind med kollegerne hver morgen for at skyde dagen godt i gang.

Hold pauser

En af fordelene ved hjemmearbejdet er, at man ikke oplever de samme forstyrrelser, som man kan opleve i et stort åbent kontor. Det giver rig mulighed for at arbejde effektivt. Man kan dog hurtigt komme til at køre sig selv ned, hvis man sidder og arbejder målrettet hele dagen. For at forbedre sine muligheder for at holde et fornuftigt fokus hele dagen igennem, er det altid en god idé at holde pauser. Du kan for eksempel arbejde 25 minutter efterfulgt af 5 minutters pause. Når du har kørt dette 2 gange, kan du holde en lidt længere pause på 10-15 minutter.

På denne måde får hjernen nogle pauser. Når du holder pauser så lad endelig være at grave dig selv ned i kattevideoer på Facebook og lignende. Forlad dit skrivebord og få gerne lidt ilt til hjernen. Gå en tur ud på altanen, en tur ud i haven eller fyld vandglasset og kaffekoppen op.

Indret et “rigtigt” kontor

Du har sikkert set billeder af folk, der sidder med deres laptop og fødderne oppe på sofabordet. Det er ikke en effektiv måde at arbejde på, og det er heller ikke en god ergonomisk arbejdsstilling. Har du plads til det så få indrettet et kontor, hvor du kan arbejde i ro og mag. Spisebordet kan også gå, hvis du ikke har plads andre steder. Men uanset hvad er det altid vigtigt med en ordentlig kontorstol og gerne en separat skærm samt en ordentligt mus og tastatur. En god kontorstol sikrer, at du sidder godt i løbet af dagen. Når det kommer til valg af kontorstol handler det om, at kroppen gerne må arbejde, så musklerne holdes i gang. Det kan du for eksempel opnå ved at vælge en kontorstol uden armlæn. Ønsker du ikke at bruge en kontorstol uden armlæn igennem hele arbejdsdagen, fungerer sådan en også glimrende som afveksling til den klassiske kontorstol med armlæn.

Ud over at have en ordentlig kontorstol er det også vigtig med en ordentlig belysning. Det kan hurtigt blive trist, hvis du sidder bag lukkede persienner eller gardiner. Få noget lys ind og på de mørke vinter- og efterårsdage er det vigtigt med en god skrivebordslampe og noget ordentligt loftlys.