Derfor er teflon et uundværligt og anvendelsesrigt materiale

Derfor er teflon et uundværligt og anvendelsesrigt materiale

9. maj 2018 0 Af Redaktionen

Teflon bliver brugt i et hav af områder i industrien og i vores dagligdag. Du har måske tænkt over, hvilken belægning der er på dine pander og gryder, som gør, at maden ikke sætter sig fast, eller panden bliver ødelagt af den konstante temperaturpåvirkning, som vi udsætter køkkengrejet for. De fleste pander er belagt med teflon, og det er nok også i den forbindelse, at de fleste kender til materialet. Teflon er dog også hyppigt brugt i industrien i alt fra bil-, fødevare og tøjbranchen til energisektoren som pakke-, beklædning- og belægningsmateriale. Og det er der en god grund til. Teflon har nogle helt særlige egenskaber, som gør materialet unikt og utrolig brugbart.

3 fantastiske egenskaber ved teflon

Den første egenskab har de fleste nok gættet, eftersom teflon bruges hos belægning på pander og gryder, som vi bruger til madlavning. Det foregår oftest under høje temperaturer, men det er ikke hele sandheden om teflon.

Varmeresistent

Egentlig burde dette afsnit hede ”temperaturresistent”, da teflon ikke kun er utrolig varmeresistent. Teflon kan også klare temperaturer helt ned til minus 80 grader celsius. Materialet kan altså klare en bred vifte af temperaturer, selvom de fleste nok forbinder materialet med non-stick pander og teflon-gryder. Normalt klarer teflon temperaturer mellem -80 til 240 grader celsius.

Kemikalieresistent

Teflon er også kemikalieresistent, og det er det fordi, at materialet er en højkrystallisk plasttype bestående af polytetraflourethylen. Det er forkortet PTFE (men vi kender det blot i daglig tale som ”teflon”), og dette er ekstremt kemikalieresistent.

Vejrbestandig

Teflon har en stor vejrbestandighed, hvilket betyder, at det er modstandsdygtigt over for mange af naturens kræfter såsom regn, blæst, slud og sollys. Det er blandt andet dette, der gør, at teflon er så hyppigt brugt i industrien som belægning, beklædning og pakning.

Mange produkter på markedet

Teflon indeholder mange muligheder, og produktet fås i mange nuancer, der alle passer til bestemte arbejdsopgaver. Du kan få teflon som tape og procesbånd, der har gode slibeegenskaber, og som bånd og bage/stegefolie til fødevarebranchen. Derudover kan du få et ”glasfrit” væv af teflon, der tåler temperaturer op til 315 grader celsius. Læs mere her.