Det skal du gøre efter et dødsfald

Det skal du gøre efter et dødsfald

12. november 2019 Slået fra Af Redaktionen

Hvis du har mistet en af dine nærmest, er det en tid, hvor der ikke er overskud til at tænke på praktiske og juridiske ting. Dog er der nogle ting, der bare skal klares. Der skal være plads til at sørge, men du skal samtidig med det have styr på nogle forskellige ting. Det kan godt virke virkelig uoverskueligt at komme igennem, fordi det i forvejen er en meget surrealistisk situation. Her kan du få nogle tips til, hvordan du skal gribe alt det praktiske an efter et dødsfald.

Få hjælp af en bedemand

Som noget af det første er det altid en god idé at kontakte en bedemand. En bedemand er netop til for at hjælpe dig med alle de ting, som du ikke selv kan overskue. Hos Ballerup og Skovlunde Ligkistemagasin, som er en bedemand i Ballerup, tilbyder de dig al den hjælp, du har brug for i forbindelse med dødsfaldet. Det er sådan noget som at få arrangeret et godt sidste farvel i form af en begravelse eller bisættelse. Bedemænd ved, at et dødsfald kræver meget energi, så de har forståelse og respekt. Hvis du har nogle spørgsmål eller er i tvivl om noget, kan du altid bare spørge din bedemand til råds.

Tømning af dødsboet

En anden praktisk ting der skal ordnes på et tidspunkt, er tømningen af dødsboet. Det er meget individuelt, hvordan folk håndterer den opgave. Der er nogle, der kan lide at gå og kigge nærmere på alting og på den måde mindes vedkommende, mens andre foretrækker at få det hurtigt overstået, da det naturligvis er et ømt punkt. Hvis du slet ikke kan lide at gøre det selv, kan du vælge at kontakte nogle professionelle, der kan gøre det for dig. Der findes f.eks. flere skadeservice, som kan klare det.