Disse forsikringer bør eller skal du have

Disse forsikringer bør eller skal du have

3. januar 2019 0 Af Redaktionen

Forsikringer. Der findes et utal af forskellige forsikringer, og det kan være svært at finde rundt i dem. Nogle forsikringer er lovpligtige, og andre er bare gode at have, så man ved, at man er dækket ind, hvis uheldet skulle være ude. Men har du styr på de mange forsikringer, og er du selv forsikret mod det hele? Du kan læse mere nedenfor og blive meget klogere på de mange forsikringer.

Lovpligtige forsikringer

For alle forsikringer gælder det, at de dækker dig mod uheld af en art. Derfor er der også nogle forsikringer, som er lovpligtige at have, så de rette folk er sikret mod disse uheld, og der kan kompenseres for dem. Det er f.eks. lovpligtigt at have ansvarsforsikring til bil, scooter, knallert og motorcykel. Derudover er det lovpligtigt at have ansvarsforsikring, hvis du er hunde- eller hesteejer. En kaskoforsikring er også lovpligtig, såfremt du har været nødsaget til at tage et lån, for at kunne betale køretøjet. Ligeså gælder det for bygningsbrandforsikringen, at den er lovpligtig, hvis du er husejer og har lån i huset.

Populære forsikringer

Udover lovpligtige forsikringer, så er der også de frivillige, men meget populære forsikringer. Man siger om mange af disse, at alle og enhver bør have dem, da de dækker mod generelle uheld. Langt de fleste danskere har f.eks. både indboforsikring, ulykkesforsikring og bilforsikring. Indboforsikringen dækker mod tyveri i hjemmet, ulykkesforsikringen dækker skader, der medfører mén, og bilforsikringen siger sig selv. Har du været ude at rejse, så ved du sikkert også, at det er en god idé at have en rejseforsikring. Den kan komme dig til gode, i tilfælde af at din kuffert strander i en forkert lufthavn, eller hvis du bliver syg eller bestjålet på rejsen. Der findes mange flere forsikringer, og du kan med fordel tjekke op på, hvilke forsikringer du har, og hvilke du bør overveje at anskaffe dig.