Fordele ved vand varmepumpe

Fordele ved vand varmepumpe

25. april 2018 0 Af Redaktionen

I Danmark ser man mere og mere at der satses på luft-vand varmepumper, når huset skal varmes op. Der findes forskellige støtteordninger til varmepumperne, og med en fremtid hvor Danmark får sin strøm fra vindmøller, får man billig og miljørigtig varmeordning, hvilket er godt for mennesker nu, men også en gevinst for fremtidige generationer.
Disse varmepumper er en forholdsvis ny teknologi, som gør det muligt at udvinde billig energi fra naturen på en miljøvenlig måde. Den populære vand-varmepumpe trækker energi ud af den udendørs luft, og laver den om til varmt vand, som man kan bruge indenfor når man går i bad eller andet.

 

Mange penge at spare på varmeregningen

Den besparelse man kan lave med en luft til vand varmepumpe er afhængig af, hvilken forsyning til energi, man erstatter. Har man i forvejen et olie- eller gasfyr installeret i sit hus, kan man spare mange penge. Vælger man derimod at installere en varmepumpe i stedet for at købe et nyt fyr, vil man kunne tjene denne investering hjem efter mellem tre og fem år, og de efterfølgende år vil der være billig varme. Det er en langtidsholdbar investering, da sådan et anlæg som regel har en levetid på 20 år. Med andre ord kan man sige at 80% af den resulterende energi er gratis, lavet af luften selv og produceres uden omkostninger og til skade for miljøet- Det betyder, at man kan spare helt på til 50% på sine fremtidige varmeregninger.

 

En af de mange fordele ved disse varmepumper er, at det er nemt at installere og sætte op. Derudover fulder det ikke ret meget, og man slippet for at grave en masse jord op. Samtidig er forbindelsen til huset blot et par enkelte slanger, og opsætningen kan derfor klares på cirka en dags arbejde. Når man har fået varmepumpen installeret, passer den stort set sig selv, og det er minimalt vedligeholdelsesarbejde.

 

Det er vigtigt, at huset er isoleret godt

Der er nogle få forudsætninger der skal være opfyldt, for at man kan få en varmepumpe installeret. For det første skal boligen være velisoleret, så man kan få varmet boligen op. Derfor kan det i mange tilfælde være en fordel at investere i en større udgave fra starten, så man er sikker på, at hele huset kan få varme. Her skal man huske på, at investeringen vil tjene sig hjem, fordi driften er så lille. Senere kan man muligvis se en fordel i at bruge overskuddet på en ordentlig isolering, som vil være med til at give huset et bedre energimærke og dermed en højere værdi for potentielle købere.