Sådan udvælger man den rigtige bilforsikring

Sådan udvælger man den rigtige bilforsikring

30. april 2018 0 Af Redaktionen

Som bilejer er det essentielt at have en god bilforsikring, og dette kommer først og fremmest som et resultat af, at det er lovpligtigt, mens det også kan blive en omkostningsfuld affære ikke at have forsikret sin bil, hvis der skulle ske et uheld. Der er flere forskellige ting, man skal holde sig for øje, inden man vælger et tilbud på forsikring, og det er blandt andet gældende for typen af forsikring. Det er hos mange udbydere muligt at få ansvarsforsikring, delkaskoforsikring og kaskoforsikring.

Kaskoforsikring med eventuelle tilvalg er alsidig

En kaskoforsikring er en udbygning af ansvarsforsikringen, da en kaskoforsikring eksempelvis også vil dække nogle skader, der kunne ske på ens egen bil ved et uheld. Herudover vil denne type af forsikring ligeledes dække tyveri, indbrud og brand i bilen, mens den også dækker for skader påført bilen af nedstyrtende genstande og psykologisk krisehjælp, såfremt man eksempelvis har været i et uheld, hvor døden har været nær. Dette er et udpluk af, hvad en kaskoforsikring gælder, og en delkaskoforsikring dækker nogle af de ting, en kaskoforsikring dækker. Eksempelvis vil en delkaskoforsikring dække brand, hærværk og hærværk, og der vil naturligvis også være indbygget en ansvarsforsikring, hvormed man bør vælge forsikringen i henhold til de krav, man måtte have.

Den lovpligtige ansvarsforsikring vil for nogle være tilstrækkelig

For nogle vil det være tilstrækkeligt at have en ansvarsforsikring, da det først og fremmest er den billigste type, og den dækker de skader, man uforsætligt kunne komme til at påføre andre mennesker, deres ting og lignende i et færdselsuheld. Man skal dog her have in mente, at man med en ansvarsforsikring ikke er dækket, hvis man skulle tanke det forkerte brændstof, hvis der er indbrud i bilen, opstår brand og lignende. Her skal man gøre op med sig selv, hvilke forsikringer man har behov for, og hvad der kan svare sig at forsikre i henhold til bilens alder og værdi.

Der findes ydermere nogle forskellige tilvalg forsikringerne som eksempelvis trinsikring, førerplads, vejhjælp og lignende. Nogle af tilvalgene er forbeholdt for de, der har skrevet kasko eller delkasko, mens andre tilvalg også er mulige at vælge, såfremt man har en ansvarsforsikring. Dette kan man også overveje for at finde frem til den rette bilforsikring. Lyder dette interessant for dig? Klik her.