Giv din hund gode vilkår

Giv din hund gode vilkår

26. juli 2018 0 Af Redaktionen

Man kommer ikke sovende til arbejdet med en hund. Man forpligter sig til at passe godt på den og bruge meget tid sammen med den. Til gengæld får man et helt ubeskriveligt bånd til hunden, som bare gør, at alt arbejdet er det hele værd. Hunden giver masser af livsglæde. Derfor vil man også gerne have den så længe, som det er muligt. Du får i dette indlæg råd til, hvad du kan gøre for at skabe de bedste vilkår for din hund.

 

Kosten er elementær for at godt hundeliv

Ligesom det gælder for mennesker, så gælder det også for hunden, at vores kost har stor betydning for væres ve og vel. Det gør, at vi har energi og holder os så sunde og raske som muligt. Der er efterhånden meget forskelligt hundefoder, som egner sig til din hunds alder og behov for vitaminer og mineraler. Et godt mærke til hundefoder er for eksempel Kingsmoor. Når du ser efter hundefoder til din hund, skal du være opmærksom på følgende:

  • Hundefoder er lavet i forhold til hundens alder. Så der er hundefoder til hvalpe, voksne og seniorer
  • Der er mange smage herunder fisk, kylling, lam og mere vegetarisk som rodfrugter. Find ud af, hvad din hund synes om. Måske kan du muligvis finde flere smage, som den synes om, og da kan du skifte lidt.
  • Har din hund allergi eller kan ikke tåle gluten, er der også lavet korn- samt glutenfrie produkter.

Udover at mad giver hunden energi og styrke, så giver det ligeledes en flot pels og sunde tænder, og samtidig styrkes led, organer og muskler.

 

Dyrk motion i selskab med hunden

Din hund skal have motion, og du slipper ikke med kun at lukke den ud i haven. Du skal som minimum på gåture med hunden. Dette er både sundt for hunden, men i høj grad også for dig. I får en masse motion, men I møder også andre mennesker og hunde, hvilket er sundt for dig og hunden. I har nemlig det til fælles, at I er sociale væsner. På gåture får hunden også brugt dens lugtesans og dermed stillet behovet for nysgerrighed.

Du bør gå mindst 1 time med din hund om dagen sammenlagt. Det vil sige, at du sagtens kan dele den time op. Det er også det bedste for hunden, da den også bruger gåturene som dens toilet. Vil du være ekstra frisk, kan du også løbe sammen med hunden, når du alligevel skal afsted. Det er god motion.