Hvad betyder EU-databeskyttelsesforordningen for din virksomhed?

Hvad betyder EU-databeskyttelsesforordningen for din virksomhed?

23. marts 2018 0 Af Redaktionen

Den. 25. maj træder EU-databeskyttelsesforordningen i kraft, og det kommer til at få nogle konsekvenser for de mange virksomheder, der er etableret i EU. Disse virksomheder skal nemlig til at arbejde på en helt ny måde, da de nu skal til og være ekstra forsigtige, når de håndterer folks personlige data. Her skal de dokumentere alt, hvad de gør, og de skal give oplysninger i systemet om, hvorfor de har ret til at behandle de personlige oplysninger. De personlige oplysninger skal desuden være tilstrækkelige, relevante og begrænset til det nødvendige. På denne måde sikrer man en lovlig og retfærdig behandling af kunden. Personoplysninger må kun opbevares, så længe det er nødvendigt. Når perioden er udløbet, skal virksomhederne altså slette de personlige oplysninger. For nogle virksomheder forventes det, at der er en dataansvarlig til at stå for denne behandling af kunden. Dog drejer dette sig kun om de virksomheder, hvor én af deres kerneaktiviteter er at opbevare personlige data. Der er således en række af nye krav, der er blevet indført i forhold til lagringen af personlige oplysninger, og det gør, at virksomhederne nu skal til at stramme op.

Efterlever din virksomhed reglerne?

Det er vigtigt, at alle virksomheder opfylder de stramme krav, da man ellers ikke arbejder lovligt med de personlige oplysninger. Som chef må man på ingen måde undervurdere medarbejdernes rolle i en sådan situation. Dermed er det også en nødvendighed, at virksomheden sætter alle firmats medarbejdere ind i de nye regler. Dette kan dog effektivt gøres, hvis virksomheden tager kontakt til TVC Advokatfirma, der tilbyder at stå for den interne undervisning. TVC Advokatfirma hjælper med følgende:

  • Risikoanalyse
  • Handlingsplan
  • Databehandleraftale
  • Beredskabsplan ved eksempelvis sikkerhedsbrud
  • Compliance manual
  • Undervisning
  • Workshops

Mangler din virksomhed hjælp til den interne undervisning?

Har din virksomhed brug for hjælp til bare én af ovenstående kategorier, kan du kontakte TVC Advokatfirma helt uforpligtende. Du kan også læse mere om advokatfirmaet samt persondataforordningen ved at besøge deres hjemmeside.