Indretning af byggeplads

Indretning af byggeplads

12. december 2019 Slået fra Af Redaktionen

Et nyt byggeprojekt skal klares, hvilket betyder, at området, hvor der skal stå en ny bygning færdig som et resultat starter med at være en byggeplads. En byggeplads skal for dine ansatte være overskuelig, og der kræves derudover også, at det foregår under ansvarlighed og sikkerhed.

Byggepladsen

Når dine ansatte nærmer sig selve byggepladsen, skal du sørge for, at der er ordentlig skiltning via en oversigtplan. En oversigtplan skal bl.a. indeholde flugtveje og steder med plads til beboelsesvogne. Du skal sørge for, at der er anmærkninger til omklædningsmuligheder for de arbejdende, hvis de ikke i forvejen er mødt op i arbejdstøj. Udover dette skal der være opholdsmuligheder for dine ansatte, hvor de kan sætte sig hen for at nyde deres pause og holde frokost.

Hvis I som virksomheden har fået en opgave, som foregår ved en privat grund, skal du sørge for, at der er tydelig skiltning til, at det er din virksomhed, som foretager sig dette byggeprojekt.

Beboelsesvogne

Hvis dine ansatte kommer længere vejs fra, og har behov for overnatningsmuligheder, så kan en beboelsesvogn være en ide – Find en rummelig beboelsesvogn med plads til alle dine ansatte på byggepladsen. Beboelsesvogne er praktiske i den forstand, at dine ansatte kan opholde sig i nærheden af byggepladsen. En anden bonus er, at de ikke skal køre langt til det nærmeste hotel, som du i stedet vil have indlogeret dem på. Hvis dine ansatte er væk fra deres kære i en længere periode ad gangen giver en beboelsesvogn dem en mere hjemlig følelse end et hotelværelse. I en beboelsesvogn kan de færdes, som de normalt vil gøre f.eks. lave deres egen mad. Du kan finde forskellige størrelser af beboelsesvogne alt efter, hvilket behov dine ansatte har. Måske skal de have individuelle beboelsesvogne, eller måske skal de bo flere sammen – ligesom et kollektiv, hvor de deler køkken. Dine ansatte skal i hvert fald have muligheden at kunne lukke døren, slappe af og være alene.