Kreative videregående uddannelser

Kreative videregående uddannelser

10. maj 2018 0 Af Redaktionen

Den store maler, Pablo Picasso sagde engang: ”Hvert barn er en kunstner. Problemet er, hvorledes forbliver man kunstner, efter at man er blevet voksen.”

Heldigvis findes der også en mange unge mennesker, der udfordrer og holder deres kreativitet ved lige. Kreativitet er mange ting, – det er kun fantasien der sætter grænser.

Er du en af de unge mennesker, der ønsker at holde din kreativitet ved lige? Måske endda gøre det til en levevej? Så læs med her.

Hvilke typer kreative videregående uddannelser findes der?

Der findes rigtig mange forskellige typer af kreative videregående uddannelser. Flere end man måske lige går og tror.

Der er selvfølgelig de helt klassiske som f.eks. tøjdesigner, kunstmaler, musiker eller filmproducer. Derudover findes der et væld af andre typer designuddannelser. Det kunne f.eks. være grafisk-, brugs- eller digitalt design. Man tænker næppe over det, men alle de ting vi bruger i hverdagen, er der, en gruppe mennesker der har designet.

En anden type designere er de mere digitalt fokuserede. De seneste ti år er det blevet enormt populært at udvikle spil, designe hjemmesider og apps.

Hvordan bliver jeg optaget på en kreativ videregående uddannelse?

De kreative videregående uddannelser kan nogle gange være lidt en jungle. Der findes både kreative universitets- og erhvervsuddannelser.

Som regel skal du blot bruge dit karaktergennemsnit fra gymnasiet til at komme ind på en videregående uddannelse. På en kreativ videregående uddannelse skal du dog ofte også til en optagelsesprøve, for at vise hvad du kan rent kreativt.

Det gør man ofte via en portofolie. En portofolie er en samling af de værker og kreative projekter, du tidligere har lavet. På nogle uddannelser er der frit spil ift. at vise, hvad du har lavet, imens andre kræver at du løser en bunden opgave.

En måde at opbygge sin portofolie er f.eks. ved at gå på en designskole eller højskole i en kortere periode. Der findes mange forskellige høj- og designskoler i landet. På Fyn ligger Odense Designakademi, der via en kort erhvervsuddannelse kan hjælpe dig med at opbygge din portofolie. Læs mere om skolen her.