Mærk suset, og mød udelivs-magien på friluftsefterskole

Mærk suset, og mød udelivs-magien på friluftsefterskole

13. april 2019 Slået fra Af Redaktionen

Trives du godt i Fjällräven-bukser ved bålet og sover du bedst i en sovepose? Så er friluftslinjen på Ladelund Efterskole lige noget for dig. Her bliver du undervist i at holde dig tør, mæt og varm – uanset vejr og vind.

Udeliv, bål mad og adventurerace er nogle af de oplevelser, der venter elever på Ladelund Efterskoles linjefag: Friluftsliv. Linjen er for elever, der tør at blive udfordret og har lysten til at lære det enkle liv i naturen at kende.

Bliv udelivsguru

Friluftsfærdighederne, der undervises i på linjen, er færdigheder, som er nødvendige, hvis man vil kunne gebærde sig udenfor når som helst og hvor som helst. Hvordan bruger man et kompas? Hvor højt tør jeg klatre? Hvordan bevæger jeg mig på MTB? Hvilke retter er gode over bål – og hvordan tænder jeg overhovedet er godt bål? Svarene på disse spørgsmål ligger i baghovedet på elever, der har gennemført friluftslinjen på Ladelund Efterskole.

Ud på tur – aldrig sur

Skolen råder over gode friluftsfaciliteter med både skov, bål hus og shelters som nabo. Disse bruges i den daglige undervisning, men linjen tager selvfølgelig også på friluftsture, hvor eleverne bliver udfordret i udendørs aktiviteter.

Som elev på friluftslinjen bliver du en del af et unikt fællesskab. De mange timer foran bålet, udfordringer i al slags vejr og overnatninger i det fri giver et sammenhold, du sent vil glemme. Foruden det lille fællesskab på linjen bliver du også en del af det store fællesskab på skolen. Dette fællesskab skaber vi blandt andet ved at synge sammen, at lave gymnastik, at lytte til fortællinger og at tage på ture sammen. På Ladelund Efterskole vil vi nemlig udfordre dig i det, du interesserer dig for, men vi vil også lære dig at tage del i et forpligtende fællesskab med ansvar og pligter.