Ønsker du også at spare penge på varmeregningen? Læs med her

Ønsker du også at spare penge på varmeregningen? Læs med her

30. august 2020 Slået fra Af Redaktionen

Selvom sommeren på mange måder er over os, og vejret ikke just ligger op til at vi skal tænke over at opvarme vores lejligheder eller huse, kan du alligevel drage mange fordele ved allerede nu at tænke over nogle tiltag du selv kan tage, som på sigt vil kunne hjælpe dig med at spare en hel del penge på varmeregningen.

Nogle af disse tiltag er simple tiltag du selv kan udføre, mens andre kræver du tager kontakt til et firma som kan hjælpe dig med planlægningen og evt. opsætningen af det tiltag som nu matcher dig og dine behov bedst.

Tag stilling til om jordvarme kunne være en løsning for dig

En af de første måder du kan spare penge på varmeregningen, er ved at generere din egen varme til dit hus. Her er der en løsning som typisk bliver brugt, og dette er nemlig et jordvarmeanlæg som bliver placeret i jorden under din have.

Når det kommer til jordvarmeanlæg, er der forskellige slags anlæg, der er hvad man kalder et traditionelt anlæg hvor slangerne bliver gravet vandret ned i jorden lige under haven, og så er der et hvad der kaldes lodret jordvarmeanlæg.

Forskellen på de to anlæg er overordnet set hvor dybt de bliver gravet ned. Det lodrette jordvarmeanlæg graves nemlig langt dybere, og koster også en hel del mere end et traditionelt anlæg. Dog har det den fordel at den varmer betydeligt mere, idet det er gravet dybere ned.

Når du skal vælge mellem de to typer, kan du tage nogle forskellige ting med i dine overvejelser, blandt andet kan du overveje din økonomi, men også størrelsen på din have. Et lodret eller vertikal jordvarmeanlæg fylder nemlig betydeligt mindre, men læs mere om vertikal jordvarme her.

Husk at indstille varmen alt efter hvilken årstid der er tale om

En anden ting som også er vigtig hvis du på sigt vil spare penge på din varmeregning, er at du husker at tage højde for hvilken årstid der er tale om. Det vil sige at du om sommeren skal huske at slukke for varmen, idet den ikke er nødvendig idet der i sig selv er varmt. Til vinteren, efteråret eller foråret kan du så atter tænde anlægget igen.

Du kan også med fordel om sommeren have dine gardiner oppe om dagen, idet dette vil give solen muligheden for endnu bedre at varme huset op.