Sådan tager du det bedste rejsebillede

Sådan tager du det bedste rejsebillede

18. april 2018 0 Af Redaktionen

Sommerferien er lige om hjørnet, og du skal måske ud på dit livs rejse. Du glæder dig måske så meget, at du endda allerede har pakket kufferten! Men har du husket det vigtigste? Nemlig kameraet. Udover dit pas er kameraet nok det mest essentielle punkt på pakkelisten. Det er vigtigt, fordi du kan dokumentere de vilde syn, skønne naturscener eller sjove oplevelser, der sker undervejs. Men hvis man vil tage et godt billeder, så kræver det mere end blot et klik. Det kræver man man kan forstå situationen og er villig til at eksperimentere lidt i processen.

 

5 måder, at få et godt billede på

  1. Forbered dig grundigt. Det er vigtigt, at du sætter dig ind i kameraets indstillinger og funktioner, før du rejser. Du skal også overvej, hvilke seværdigheder, der giver de bedste fotomuligheder på din destination. Det lyder måske besværligt, men det er investeringen værd!
  2. Gå på opdagelse. Dyk ned i kulturen og opdag nye steder, hvor andre måske ikke har været før. På denne måde kan du komme helt tæt på anderledes historier og mennesker og samtidig få helt unikke billeder.
  3. Udnyt lyset. Smukke billedobjekter bliver kun smukkere af et behageligt, blødt lys. Derfor er det bedste tidspunkt at tage billeder ofte et par timer før og lige efter solnedgang. Forsøg dig også frem med kontraster af lys og skygge.
  4. Find en god opstilling. De rigtige omgivelser kan give dit billede et mere dynamisk og spændende udtryk. Husk også, at man får et bedre billede ved ikke at placere foto-objektet lige i midten. Prøv derimod nogle skæve vinkler, hvor det vigtigste måske er i den ene side af rammen.
  5. Ryk tættere på. Du kan få et mere intenst og detaljeret billede, hvis du udvælger dig et lille, specifikt motiv. Tænk på nærheden i et ansigtsudtryk eller strukturen i en flot plante. Prøv derfor at lege lidt zoom-effekten.

 

Gem de bedste skud

Når du er blevet en sand mesterfotograf, så kan du passende gemme de allerbedste på en særlig måde. Det kan du for eksempel gøre med en fotobog. Du kan udvælge de bedste motiver og vise dem frem til enhver lejlighed. Hvis du vil vide mere om fotobøger, så læs med her.