Tag på festival med god samvittighed

Tag på festival med god samvittighed

13. november 2019 Slået fra Af Redaktionen

Følgende artikel indeholder sponsoreret indhold.

Du er godt i gang med at forberede den fedeste festival i dit liv, og derfor er du havnet her. Med god grund, for det skal handle om bæredygtighed. En festival er ikke fuldstændig miljøvenlig, men de fleste danske festivaler har heldigvis valgt at fokusere mere og mere på klimaet, og hvis du gør det samme, kan vi alle sammen være med til at løfte udviklingen til et højere niveau – og give vores klode et par år mere at løbe på. Men hvad er godt at vide, hvor starter du, og hvorfor er det relevant for dig?

Hvordan kan du tænke over bæredygtighed på en festival?

Roskilde er heldigvis en af de festivaler, der går forrest i kampen for bæredygtighed med genanvendelige ølkrus og øl produceret på overskydende væske – ja, fra dig. Men du kan heldigvis også være med til at gøre en stor forskel, også selvom det bare er dig, og ikke føles sådan.

Måske er du, i dine forberedelser, i gang med at finde noget tøj, du kan have på til festivalen, som kan tåle lidt af hvert og som måske bare skal smides ud bagefter. Måske skal du ud og købe nyt tøj, og her kan du med det samme gøre en forskel. Find en forhandler, som har fokus på bæredygtighed og miljøet i deres produktion og handel. Hvis du er af kvindeligt køn, kan et oplagt bud på sådan én findes på chopin.dk, hvor du i øvrigt kan læse meget mere om nogle af de tiltag, de har gjort i kampen for klimaet.

Hvad hvis du gerne vil gøre lidt mere?

Måske er du blevet decideret inspireret til at gøre lidt mere for klimaet end blot at fokusere på at tage kortere bade, eller helt udelade dem ved at være på festival i en uge. Hvis dét er tilfældet, kan du roligt læse videre. Mange modevirksomheder har nemlig netop fokus på klimaet, bæredygtighed og det såkaldte CSR (corporate social responsibility), og de er ikke bange for at fortælle om det.

På nettet finder du diverse blogs, hvor du kan læse meget mere om de individuelle sager. Det kunne være mode-bloggen.dk, eller en lignende side, hvor du ikke blot kan blive inspireret til at gøre noget ved miljøet, men endda også blive inspireret til dit næste tøj-køb på samme tid.

Eksempelvis kan du finde gode tiltag som noco2.dk, som er målrettet dig som enkeltperson eller virksomheder, som gerne vil gøre en forskel. De ved, at det kan være en svær følelse at stå alene med det hele, og har derfor netop til formål at skabe et fællesskab omkring de små ting, vi alle kan gøre i hverdagen, for vores klima. På dén side kan du læse meget mere om, hvordan du kan tilmelde dig – det er selvfølgelig gratis – hvad det betyder, og dermed være med til at gøre en grøn forskel.

Og så kan du tage på festival – en grøn én af slagsen – med god samvittighed og vide, at du har gjort en forskel. Findes der nogen bedre følelse end det.