Udfold dine kreative evner med en 3D printer

Udfold dine kreative evner med en 3D printer

27. november 2017 0 Af Redaktionen

Måske har du en idé om, at 3D print er for de få, men sådan er det langt fra længere. Der er de seneste år kommet et langt større udvalg på markedet, som giver selv private muligheden for at give sig i kast med at kreere med en 3D printer. En 3D printer åbner op for helt nye muligheder for at udfolde sig kreativt, da det er muligt at tilføje en tredje dimension til dine projekter og se dem blive skabt relativt nemt og hurtigt. 3D print har et utal af anvendelsesmuligheder, der gør det velegnet i mange virksomheder men også til privat brug. Det er faktisk kun fantasien og modellens funktioner, der sætter grænser for, hvad der kan skabes.

Bliv inspireret af materialer og den rummelige struktur

Det er spændende og udfordrende at arbejde med en 3D, da der som sagt åbnes op for helt nye muligheder for, hvad man kan skabe. Det skal man ikke lade sig skræmme af, men tværtimod bruge som inspirationskilde til at skabe spændende projekter. Derudover kan man også lade sig inspirere af materialer.

Alt efter hvilken 3D printer du har, er der forskellige muligheder for hvilke materialer, den understøtter. Udover plastisk, som er det mest klassiske materiale til 3D print, kan man fra nogle printere også printe i f.eks. silikone, gips, jern eller andre valgfrie materialer. Men inden du giver dig i kast med et alternativt materiale, er det vigtigt at undersøge, om din printer understøtter det pågældende materiale.

3D printere til alle formål

Hvilke materialer, som 3D printeren er kompatibel med, er således en faktor, som er vigtig at huske i valget af 3D printer. Helt generelt findes der et bredt udvalg af 3D printere, hvor prisen varierer fra model til model, hvor de billigste ligger fra få tusinde kroner og de dyreste og mest avancerede til mange millioner kroner.

Hvis du er på udkig efter en 3D printer til privat brug i den billigere ende, findes de ofte med Polyjet- eller FDM-teknologien. Polyjet-teknologien kan skabe detaljerede og komplekse emner med varierende egenskaber, og FDM-teknologien skaber slidstærke emner, der holder. Uanset hvilken teknologi du vælger, er det altid vigtigt at overveje, hvilken kvalitet du ønsker, hvilke funktioner der er nødvendige og vigtigst af alt, hvor brugervenlig en printer du ønsker.