Føler du dig ikke helt klar til gymnasiet eller erhvervsuddannelsen?

Føler du dig ikke helt klar til gymnasiet eller erhvervsuddannelsen?

18. juni 2018 0 Af Redaktionen

Et år i 10. klasse er en rigtig god mulighed for dig, der snart er færdig med 9. klasse, og som ikke helt er klar til at starte i gymnasiet eller på en erhvervsuddannelse endnu. Et ekstra år inden gymnasietiden eller en erhvervsuddannelse påbegyndes, kan styrke dig på mange områder. Du får for eksempel mulighed for at forbedre nogle af dine karakterer fra folkeskolen, du får lov at snuse til praktiske fag, som du ikke har haft før, og du vælger du et år på Hotel- og Restaurantskolen kan du endda få lov at arbejde praktisk med sundhed, økologi og bæredygtighed.

Målret et år mod dine fremtidsdrømme

Måske ved du godt, hvad du vil arbejde med i fremtiden. Måske har du nogle drømme, som du ikke helt ved, hvordan du skal få realiseret. Uanset hvad har du mulighed for at målrette dit år efter endt folkeskole mod det, du drømmer om. Her kan du læse mere om 3 forskellige muligheder for 10. klasse, nemlig EUD10, GYM10 og EUX10. Disse tre typer 10. klasser er tilpasset forskellige behov og ved at vælge den, der passer bedst til dig, kommer du til at gå i klasse med andre elever, der vil i samme retning som dig.

Et år for alle

Hvad end du af natur er meget kreativ, er meget boglig stærk eller klarer dig bedst i praktiske fag, kan et ekstra år inden uddannelsesstart være noget for dig. Med de tre ovennævnte typer uddannelsesmuligheder kan du frit vælge, hvad du helst vil, og hvad der bedst styrker dine evner. Et år efter folkeskolen er samtidig en god mulighed for at starte på en frisk og møde nye mennesker. Det er en god øvelse til senere hen, og giver dig en chance for at stå på egne ben inden du eventuelt skal ud i en videregående uddannelse.