Guide: Sådan finder du de bedste a-kasser

Guide: Sådan finder du de bedste a-kasser

13. august 2018 0 Af Redaktionen

I bund og grund er der ikke forskel på a-kassernes vilkår for udbetaling dagpenge, og i den forstand er du godt dækket ind, så længe du er medlem af en a-kasse. Alligevel er der stor forskel på a-kasserne, når det kommer til kundeservice og forskellige fordele, og det er derfor ikke ligegyldigt, hvilken du vælger. Læs med og bliv klogere på, hvordan du finder de bedste a-kasser på nuværende tidspunkt.

Gå efter god kundeservice

Selvom forskellige a-kasser giver forskellige tilbud, er kundeservice en utrolig vigtig og uundgåelig del af enhver a-kasse. Bliver du pludselig arbejdsløs, er der brug for nogen, der tager godt hånd om dig og hjælper dig videre på en respektfuld måde. Hvorvidt en a-kasse er blandt de bedste afhænger derfor i meget høj grad af den oplevelse, som de efterlader kunderne med. Læs anmeldelser om a-kasserne på nettet og tal med venner eller familie, der måtte have kendskab til dem. Har en a-kasse, som du har overvejet at blive medlem af, generelt dårlige anmeldelser, er det bedre at nedprioritere den og finde et bedre alternativ.

Overvej hvilke fordele, der er vigtige for dig

Hvorvidt en a-kasse er den bedste handler i høj grad om, hvad du gerne vil have ud af din a-kasse, udover udbetaling af dagpenge, hvis du bliver arbejdsløs. A-kasserne opdeles generelt i to forskellige typer, der har hver deres fordele. Den første slags er a-kasserne dedikerede til bestemte faggrupper, den anden er de tværfaglige, der favner alle faggrupper. Fordelen ved førstnævnte er det store kendskab til en given branche, hvilket er med til at give relevant rådgivning og hjælp indenfor netværk og jobmuligheder, der passer til dig. Sidstnævnte favner bredere og tilbyder kurser, der på en mere generel måde har til formål at øge din selvstændighed i forhold til jobmarkedet. Dog afhænger det fra a-kasse til a-kasse, hvor mange typer kurser og fordele, de tilbyder dig som medlem. Det ene er ikke nødvendigvis bedre end det andet – det er op til dig, hvilken a-kasse, du mener er bedst for dig.

Find vurderinger og sammenligninger online

Det er umuligt at finde den bedste a-kasse på egen hånd. Heldigvis kan du få hjælp online til at se og sammenligne prisforskellen og de varierende fordele hos a-kasserne og på den måde finde den bedste a-kasse til dig. A-kassefinderen.dk er et godt sted at starte, hvis du nemt og hurtigt ønsker at sammenligne a-kasserne. Her finder du en liste over, hvilke a-kasser, der er de bedste på en række punkter. Samtidigt tages der også højde for andres vurderinger af dem, så du får det fulde billede af a-kasserne. Du kan nemt tage kontakt til a-kasserne ved at klikke dig videre ind på de forskellige a-kassers hjemmesider. Klik her for at se den bedste a-kasse på listen lige nu og få mere nyttig information om a-kasserne.