Hold et brag af en firmafest og styrk det interne samarbejde i din virksomhed

Hold et brag af en firmafest og styrk det interne samarbejde i din virksomhed

8. februar 2019 0 Af Redaktionen

Det er jo velkendt, at et godt arbejdsmiljø betyder utroligt meget for dine medarbejderes arbejdsindsats. Glade medarbejdere har mere energi og lyst til at yde den ekstra indsats. Ligesom det at have et godt forhold mellem kollegaer motiverer og gør fremmødet mere stabilt. Som virksomhedsejer er der altså meget at vinde ved at sørge for at holde dine medarbejdere glade. En måde at opnå noget af dette på er at holde en firmafest, som dine medarbejdere vil huske.

Den fælles oplevelse

Mennesker, der har noget at være fælles om, samarbejder bedre. Du kan sørge for at give dine medarbejdere et fælles grundlag for samtale ved at give dem en oplevelse, de husker og altid kan vende tilbage til i en samtale. Det knytter mellemmenneskelige bånd, som vil gøre samarbejdet og den sociale interaktion generelt lettere på arbejdspladsen. Det er der mange måder at gøre på. En af dem er at holde en firmafest. Det kan tilmed gøres til en årlig tilbagevendende oplevelse, som ikke alene kan mindes men også noget, dine medarbejdere kan se frem til.

Sørg for underholdning

Naturligvis fungerer firmafesten kun som katalysator for det gode samarbejde, hvis der er god stemning og samtale mellem gæsterne – dine medarbejdere. Det kan man hurtigt og let sørge for ved at have underholdning til festen. Når du planlægger begivenhederne, skal du ikke sætte underholdningen ind for sent. Brug det til at sætte festen godt i gang og giv gæsterne noget at starte samtalen på. Der er mange måder at sørge for underholdning. En af dem er simpelthen at hyre en entertainer. Til dette formål skal det helst være noget der får gæsterne til at grine og tale sammen. Kig for eksempel på bambino-booking.dk hvor der findes forskellige muligheder for personlig og sjov underholdning.

Hold samtalen i gang

Nu har du fået dine medarbejdere i gang med at tale sammen, så er det med at holde samtalen godt i gang indtil næste firmafest. Det kan du let gøre ved at give dem anledning til at være sammen engang imellem. Det kan for eksempel være fint med rundstykker fredag morgen eller måske en øl sammen efter arbejdet fredag eftermiddag. Der er masser af traditioner at trække på, som er blevet traditioner af en grund. Ved at sætte dine medarbejdere sammen og lade dem tale sammen, løser de lettere problemerne, når de opstår på tværs af deres arbejdskompetencer. Undersøgelser har for eksempel vist, at i et firma med store samarbejdsproblemer på tværs af afdelinger, var der nogle, der stod udenfor dette problem, og det var dem, der mødtes udenfor i pauserne for at ryge. Det er naturligvis ikke en god ide at opmuntre sine medarbejdere til at ryge sammen, men erfaringen kan bruges til en forståelse for, at interpersonelle relationer som går ud over selve arbejdet giver bedre samarbejde og bedre problemløsning på tværs i virksomheden.

Som opsummering – ved at give dine medarbejdere noget at tale om giver du dem bedre øvelse i at tale sammen, som kommer i spil de skal samarbejde om at løse problemer i virksomheden. Til glæde og gavn for alle og ikke mindst for virksomhedens omsætning.