Hvad er vigtigt i valg af køreskole?

Hvad er vigtigt i valg af køreskole?

15. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Når du har besluttet dig for, at nu er det på tide med at tage det kørekort, hvad enten det er bilkørekort, taxakørekort eller bilkørekort, er der nogle ting, man skal tage stilling til. Det kan være faktorer som godkendelser af kørelærerne, fleksibilitet, økonomi, tidspunkter og mulighed for at ændre forløbet undervejs. Det gælder om at mærke efter, hvad dit behov er, og hvilken type kørekort du har brug for. Derfor er en alsidig køreskole med en erfaren kørelærer et godt sted at starte, så der kan være mulighed for at ændre ting som eksempelvis lærer undervejs. Søger man eksempelvis motorcykelkørekort, kan man også tage det ved de fleste køreskoler.

 

Hvor i landet kan man tage kørekort?

Et kørekort kan tages ved en autoriseret køreskole og kørelærer. De ligger stort set overalt i landet rent geografisk, så der er gode muligheder for at vælge praktisk for at få den daglige logistik til at hænge sammen. Er du bosat på eksempelvis Østsjælland, kan du søge efter køreskoler i nærheden eller fx køreskole i Roskilde.

 

Alt det praktiske

Der er en del praktiske overvejelser i forbindelse med at skulle tage et kørekort.

  • Hvor lang tid tager det?
    • Et kørekort kan nogle gange tages på lynkurser, der varer 2-3 uger. Det er ikke alle køreskoler, der udbyder denne service. Men lovkravene lyder på, at man have haft mindst 24 praktiske lektioner og 29 teoretiske lektioner a 45 minutter. Det kan dog kræve flere lektioner, hvis man ikke består teori- eller køreprøve i 1. forsøg.
  • Hvordan ser økonomien ud?
    • Et kørekort kan være en stor udgift på alt mellem 8.000-16.000 kr. Køreskolerne tager lidt forskellige priser, så det må du undersøge ved din lokale køreskole.
  • Hvornår må jeg tage et kørekort?
    • Når du er fyldt 18 år, må du tage et kørekort.