Hvilket gulv skal man vælge?

Hvilket gulv skal man vælge?

7. juli 2018 0 Af Redaktionen

Der findes mange forskellige typer af gulve, der er både trægulv, stengulv, klinkegulv og mange flere. Det afhænger derfor mest af, hvad det er, som du godt kan lide, og hvad du vil have i dit hjem. Mange har klinker på badeværelset, i bryggerset og i køkkenet. I stuen, gangen, entréen og værelser har de trægulv. Hvor der er nogle som er begyndt at have klinker i hele huset. Det er derfor vidt forskelligt, hvordan man gerne vil have sit gulv. Du skal derfor tage udgangspunkt i, hvad du gerne vil have.

Gode råd før du køber et nyt gulv

At købe nyt gulv til hele boligen er en større overvejelse, der er fordele og ulemper ved alle typer gulve. Noget du skal have med ind over dine overvejelser er, hvor meget du skal gøre gulvet rent, generel vedligeholdelse, evt. reparation og økonomien. Du kan læse mere om gulvtyper her

https://flottegulve.dk/.

  • Kræver det gulv, som du har i tankerne et særligt underlag? På den måde vil du hurtigt kunne finde frem til, hvilken type gulvopbygning, der er plads til.
  • Skal der kunne være gulvvarme i det nye gulv?
  • Hvilken farve skal gulvet være for at passe til resten af hjemmet?
  • Gulvet spiller også ind ift. akustikken i rummet
  • Hvor skridsikkert skal gulvet være?
  • Skal du selv kunne lægge gulvet?
  • Hvad er dit budget for gulvet?

Farven på gulvet har en stor betydning for hele rummet, hvordan rummet opfattes, og hvordan lyset reflekteres. Hvis du gerne vil have nogle gulve med meget farve på, så er det helt klart linoleum, vinyl, gummi, et gulvtæppe eller at male gulvet, som vil være det ideelle for dig.

Gulvet er både et af de største overflader i boligen, men også et af de dyreste. Derfor er det godt at få det gennemtænkt godt og grundigt, inden beslutningen træffes. Da det er et af de største overflader, er det vigtigt at tænke over, hvor mange forskellige materialer du vil bruge til gulvet i boligen. Nogle har forskellige gulvtyper i næsten alle rum i boligen, hvor andre har en til to forskellige typer. Det er godt ikke at skifte mellem for mange typer, da det vil give en større ro, balance og rød tråd igennem boligen.

Disse rum skal du være særligt opmærksomme på

Bryggerset, entréen, køkkenet er nogle af de rum, hvor der spildes mest, og er meget slid på gulvet. Derfor er det vigtigt, at gulvet har en stærk og god overflade. En overfalde der kan stå imod slid, pletter, vand og at blive gjort rent. Skal der lægges gulv i en kælder, er det vigtigt at tænke over, at der ikke må kunne danne sig ophobninger af fugt i selve gulvet eller konstruktionen af gulvet. Her vil man ofte vælge klinker. På badeværelset er der bestemte regler for, hvordan gulvet bliver vandtæt, og hvilke materialer der må bruges til gulv. Derfor vil det ofte være en professionel, der lægger gulvet, så det bliver udført efter gældende regler på området.