Sådan får du det reneste service

Sådan får du det reneste service

5. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Der findes mange myter og alternativ fakta om, hvordan du får mest muligt ud af din opvaskemaskine. Mange af disse er dog ikke gældende i dag, hvor opvaskemaskinerne efterhånden er blevet rigtig gode. Du kan finde et stort udvalg af testede maskiner her.

Din opvaskemaskine er mere effektiv, end du tror

Selvom mange danskere tror det, er det slet ikke nødvendigt at skylle sine tallerkener af, inden de sættes i opvaskemaskinen. Faktisk kommer du bare til at spilde unødigt meget vand på det. Opvaskemaskinerne er så stærke i dag, at de sagtens kan tage selv indtørret madsnavs. Det er dog en god idé at skrabe madrester af, så de ikke sætter sig i filtret. Har du haft syreholdig mad på tallerkenen, som f.eks. ketchup eller citron er det dog en god idé at give den en hurtig tur under vandhanen, da det ellers kan give rust.

Når det kommer til opvasketabs, er det også en myte, at du skal vælge de dyre. Tag er kig rundt på de mange forbrugertests der findes på nettet, og du vil finde ud af, at nogle billige mærker sagtens kan matche de dyre.

Få en opvaskemaskine med en opvaskebakke i stedet for den traditionelle kurv. Bakken adskiller bestikket, så det bliver mere rent. Desuden har du mere plads til tallerkener og store ting i den nederste bakke.

Hold maskinen ren

Hvis du pakker din opvaskemaskine rigtigt, bruger tabs, salt og afspændingsmiddel i de rigtige mængder, men du stadigvæk ikke får rent service, er det en god idé at rengøre opvaskemaskinen. Det skal helst gøres hver måned. I opvaskemaskinens filter ophobes der kalk, skidt og madrester. Filtret tages ud og renses. Kør et program ved høj temperatur uden service i – eventuelt med maskinrens eller citronsyre. Derudover skal du rense spulearme og tørre maskinen af i krogene.