Sådan skaber du velvære for dit kæledyr

Sådan skaber du velvære for dit kæledyr

20. november 2018 0 Af Redaktionen

Kæledyr er fantastiske. De skaber liv og glæde, mindsker depression og får de fleste af os til at bevæge os mere. Kæledyr i børnefamilier giver børnene en god opdragelse i omsorg og læren om livet.

Vi betragter ofte vores kæledyr som familiemedlemmer på niveau med forældre, børn og søskende. Derfor er det også vigtigt, at man ved, hvordan man skal tage sig af dem og giver dem et godt liv.

Ekstra velvære til din gamle hund

Er din hund begyndt at halte? Måske er den plaget af gigt eller træthed? Hos Dyreklinik Vestergade i Silkeborg tilbyder de laserterapi til kæledyr. Det kan hjælpe på gigt, ledsmerter, smerter efter operationer og andre smertefulde tilstande. Det kan give dit kæledyr lidt ekstra liv på de sidste dage, så de ikke skal være plaget af smerter eller kan komme sig hurtigere efter sygdomme. Selvom din hund bliver gammel og træt, er det vigtigt at aktivere den. Gør det i hundens tempo og vær opmærksom på smertesignaler.

På en dyreklinik kan du også få råd og vejledning til at vælge den rigtige foder, gå til hundetræning og få vaccineret dine kæledyr.

Opdrag dit kæledyr

Alle dyr kan opdrages. Hvad enten du har hund, kat eller noget helt tredje, er det vigtigt at opdrage dyret. Det skaber rammer og glæde, at kæledyret kender deres plads og ved, hvad der er i orden, og hvad der ikke er i orden. Dyr kan ikke tale, og derfor bliver man nødt til at være konsekvent, med de regler man sætter. Ellers ender man med et irritabelt og forvirret dyr, der ikke kan finde ud af, hvad du mener er rigtigt og forkert. Når du opdrager dine kæledyr er den bedste metode positiv indlæring. Beløn altid når de gør det rigtigt og bliv ikke voldsom, hvis de gør noget forkert.