Sådan vælger du den rigtige vin på restauranten

Sådan vælger du den rigtige vin på restauranten

6. oktober 2018 0 Af Redaktionen

Vinen kan være en dyr fornøjelse på en restaurant, og derfor er det vigtigt, at du kan vælge den helt rigtige. Men hvordan gør du det? – For mange kan vinkortet virker stort og uoverskueligt, men herunder kan du læse nærmere om, hvordan du vælger den rigtige vin.

Hvordan vælger du den rigtige vin?

Spørg tjeneren
Noget af det første du kan vælge at gøre, er at spørge tjeneren til råds. Inden du spørg, bør du dog vide, hvilke retter I skal have, da vinen oftest vælges ud fra den mad, som du skal spise. Foruden dette så bør du også selv fortælle, om du fortrækker rød, hvid eller en anden slags vin.    

Det sikre valg
Hvis du har en smule kendskab til druetyper eller vinområder, så kan du vælge vinen ud fra dit eget kendskab eller erfaring med vindistrikter eller druetyper, som du ved, du selv eller spisepartner kan lide. Du kan for eksempel vælge en hvidvin lavet af druerne pinot blanc eller riseling eller en rødvin fra Salento distriktet i Italien.

Husets vin
Oftest er husets vin en enkelt og velsmagende hverdagsvin, som kan drikkes til de fleste retter på menukortet. Dette er dog ikke altid tilfældet, så du bør ikke altid vælge husets vin.

Prøv dine vinfærdigheder af i Midtjylland

Hvis du bor i nærheden af Silkeborg eller Skanderborg og godt kunne tænke dig at benytte nogle af dine nyfundne vinfærdigheder og bevise overfor din kone, mand eller venner, at du godt kan vælge den rigtige vin, så kan du vælge at gøre det på restaurant Michael D. Restauranten serverer alt, lige fra burger til en lækker sæsonmenu, som er tilrettelagt ud fra årstidens råvarer. Det betyder, at de fleste af deres råvarer er fra området omkring Silkeborg og Skanderborg. Så kom og besøg deres restaurant allerede i dag.