Sådan vælger du hundemad efter særlige behov

Sådan vælger du hundemad efter særlige behov

5. december 2018 0 Af Redaktionen

Når det kommer til menneskets bedste ven, er kun det bedste godt nok. Hunde har ligesom mennesker nogle bestemte næringsbehov, og de er forskellige fra hund til hund. Det er bestemt af din hunds alder, race, størrelse og aktivitetsniveau. Endelig bør du være ekstra opmærksom på valg af hundemad, hvis din hund lider af en sygdom. Læs med her og få et overblik over nogle af de sygdomme der kræver, at du vælger den rigtige hundemad.

 • Blæresten
  Blæresten opstår via affaldsstoffer i urinen, som danner mineraler. Hvis disse har svært ved at blive opløst kan de krystallisere og blive til blæresten, der er meget ubehagelige. Derfor skal du have specielt foder til hunde med blæresten.
 • Allergi
  Hunde, kan ligesom mennesker, have allergi. Det viser sig ofte som kløen, irritation og rødme på huden. Allergi kan faktisk opstå ved forkert valg af hundefoder, men kan også opstå af andre årsager. Der er derfor vigtigt, at du kontakter di lokale dyrelæge for at finde frem til årsagen og den rigtige behandling.
 • Overvægt og sukkersyge
  Nogle hunde kan have problemer med vægten. Hvis du fodrer den med helt normalt foder, ikke giver den for mange godbidder, overfodrer eller giver rester, kan årsagen være, at hunden har nogle problemer i sit system. Derfor er der også blevet udviklet foder til hunde med diabetes, særlig besværlig fordøjelseproces, metabol-problemer eller glukose problemer.
 • Gigt og ledproblemer
  Nogle hunderacer er særligt disponible overfor gigt i en tidlig alder, imens mange rammes af det som gamle. Hvis din hund lider af gigt, er det vigtigt at give den næringsmæssig korrekt foder, der kan styke musklerne og lindre smerten.
 • Mave og tarmproblemer
  Hvis din hund har problemer med at komme af med afføringen – enten fordi det sker for ofte, ukontrolleret eller for sjældent bør du tage dig af det. Der kan være mange årsager til sådanne problemer, men ofte ligger de i forkert kost.