Spot den rigtige kandidat til stillingen

Spot den rigtige kandidat til stillingen

15. maj 2018 0 Af Redaktionen

Det er selvfølgelig i din interesse at finde den helt rigtige kandidat til en stilling, som du skal have besat. Det kan godt være en svær beslutning, da der er mange om buddet. Den rigtige kandidat er utrolig meget værd for en virksomhed, da velvalgte ledere og bestyrelsesmedlemmer ofte er en af grundene til, at virksomheder klarer sig bedre end deres konkurrenter. Derfor bør man aldrig gå med den første og bedste, når det kommer til lederstillinger. Faktisk er den bedste kandidat ikke engang ledig eller jobsøgende.

Find frem til den bedste kandidat

Lederrekruttering er en kunst, og det er i den grad også en nødvendighed. Det kræver dog en del ressourcer og kompetencer for at finde den rigtige kandidat, så gør dig klar til en masse forarbejde. Alt dette kan gøres meget lettere ved at få professionel hjælp til det. Men før du klikker videre og undersøger disse muligheder, har vi her 3 måder, hvorpå du lettere finder frem til kandidaten.

Den rigtige kandidat er ofte ikke jobsøgende

Du vil hurtigt finde ud af, at den ultimativ bedste kandidat til jobbet ikke er jobsøgende. Han eller hun har selvfølgelig allerede et job på baggrund af sine evner. Det er selvfølgelig ikke nødvendigvis altid sådan, at det forholder sig, men det giver mening at lede efter folk hos andre firmaer.

Kandidaten søger passivt nye udfordringer

Om kandidaten selv er bevidst om det eller ej, så søger de oftest nye udfordringer passivt. Og netop det er din mulighed for at vise dem, hvorfor de skal sige ja til et job for dig.

Motivér, og overbevis

Hvis kandidaten passer perfekt til den jobåbning, som du har til rådighed, så har du mulighed for at motivere dem til at skifte, såfremt det er det helt rigtige karriereskift for dem. Du skal derfor have dine overbevisningsevner i orden.

Gå på Executive Search efter de bedste

Læs mere her, hvis du ønsker at vide mere om, hvordan du finder de perfekte kandidater til lederstillinger hos din virksomhed. Med Executive Search får du kompetent rådgivning og sparring samt et systematisk og omfattende afsøgning af hele markedet, så de bedste kandidater kommer frem fra skjul.