Trænger dit hus til renovering?

Trænger dit hus til renovering?

17. juli 2018 0 Af Redaktionen

Går du og drømmer om at bygge om i huset? Måske trænger stuen, køkkenet eller badeværelset til en renovering før drømmehuset er perfekt? Eller skal sommerhuset ombygges?

Her finder du nogle gode råd til hvad du skal overveje inden du kaster dig ud i et renoverings projekt, så du kommer godt fra start.

Byggetilladelse eller ej?

Renovering og ombygning af hus kræver rigtig god planlægning for at det kan blive en succes.

Som noget af det første, skal du tage højde for om noget af byggeriet kræver en tilladelse fra kommunen. Nogle ombygninger og tilbygninger kræver nemlig en byggetilladelse. Det afhænger dog af byggeriets omfang. Hvis dit renoveringsprojekt f.eks. udvider dit beboelsesareal, kræver det er byggetilladelse fra kommunen. Foregår renoveringen derimod inden for husets allerede eksisterende vægge, kræver det ingen tilladelse. Alt dette kan du dog ofte læse om på din kommunes hjemmeside.

Hvad vil du have udført og hvad med prisen?

Inden du går til en håndværker, skal du overveje hvad det er du vil have udført. For både at spare tid og få en effektiv proces, er det en vigtigt at konkretisere dine planer, således at du og din håndværker ikke er i tvivl om hvad der er aftalt. Derfor er det også en god ide at skrive alle aftalerne ned, især hvis der er tale om et større byggerier.

Derudover er det vigtigt, at den endelige pris bliver aftalt på forhånd og skrevet ned, så du ikke ender med en masse ekstraudgifter, du ikke havde set komme. Priser oplyst til forbrugere skal altid være inkl. moms.

Vælg en erfaren tømrer

For at du kan være sikker på at dit renoveringsprojekt kommer til at stemme 100% overens med dine ønsker til dit drømmehus, bør du vælge en erfaren tømrer eller snedker til at udføre arbejdet.

Blåvand/Ho Tømrer- og Snedkerforretning som primært arbejder i og omkring byerne Blåvand, Vejers og Oksbøl har mere end 30 års erfaring og ville derfor være en oplagt samarbejdspartner til dit byggeprojekt.

På den måde kan du trygt læne dig tilbage og lægge din lid i professionelles hænder og blot vente på at du bagefter kan træde ind i dit ny renoveret drømmehus.